Friday, July 29, 2011

EYE OF KELANTAN FROM ME - Get ready to go & Gua Musang

Assalamualaikum and Hello,
Apa khabar semua?Semoga sihat-sihat hendaknya..Suka tak kalu kita dapat berjalan-jalan?And then benda tu tidak di rancang dari awal..haha..Kurang best kan tapi itulah yang terjadi pada Asyik..Memang sikit pun tak merancang untuk datang ke Kelantan pada waktu terdekat ini..Yang dirancangnya untuk datang pada hari raya tapi terlebih awal pula datang..Tapi alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar..Asyik akan cerita next entry kenapa datang ke Kelantan..Entry kali ini hanyalah pengenalan..haha..Boleh macam tuh?boleh la ok..Gambar-gambar di bawah sebenarnya adalah gambar semasa perjalanan ke kelantan..Sebenarnya ini kali ke tiga datang ke kelantan tapi itu pun datang masa kecil-kecil..Mata pun tak bpe luas lagi celik..haha..And then kali pertama datang melalui Lebuhraya Kuala Lumpur - Karak..(betul kot highway ini)..Jadi kali pertama jugalah melalui Gua Musang..Sebelum ini hanya tahu namanya saja, so bila dah melaluinya sendiri barulah boleh melihat dengan sendiri keadaan di sini..Not bad cuma susah sikitlah nak jumpa kawasan bandar yang besar-besar kan but still ok and nyaman..Semasa dalam perjalanan sempatlah singgah di Masjid Gua Musang..Memang excited habis..haha..Cantik masjidnya..Menurut En.Abe masjid inilah yang selalu di singgah bila pulang atau dalam perjalanan ke Kelantan sebelum meneruskan perjalanan ke Tanah Merah..Alhamdulillah kami sampai dengan selamatnya..Next entry Asyik akan cerita dengan lebih lanjut ok..Wassalam..






Saturday, July 23, 2011

Izas by Nikisa Closet - Accessories Preloved (Volume 1)

Assalamualaikum semua,
Nikisa Closet siap update new pre-loved collection accesscories..So jangan lupa untuk singgah..
Thanks semua...


VISIT AND SHOPPING..
Nikisa Closet

Friday, July 22, 2011

SCawaii!! hadiahkan Lancome Ring..

Assalamualaikum semua,
Scawaii!! Tahu ape tu?Maksudnya Si Comel..Scawaii merupakan majalah fesyen yang terbaru di Malaysia..Majalah ini sebenarnya dari Jepun dan telah di terbitkan di Malaysia pada baru-baru ini..Scawaii baru saja menerbitkan isunya yang ketiga..Untuk terbitan yang ketiga Scawaii telah memberikan hadiah percuma untuk semua pembaca Scawaii iaitu Lancome Ring dan terdapat juga diskaun untuk membeli produk Lancome..Cincin tersebut seperti yang I pakai tu ler..Yang warna hitam tu..Cantikkan..So kalau nak cepat-cepat pergi beli Scawaii..Majalah ini memang betu-betul memenuhi citarasa sebabnya segala jenis fesyen ada di dalamnya..Setiap helaian memang digunakan sepenuhnya untuk memberi kepuasan kepada pembaca dan mata anda..Malah boleh dijadikan contoh untuk sesiapa yang suka berfesyen..Tak rugi jika membelinya..So cepat-cepat yea kengkawan..:)



Keluaran Pertama

Keluaran Kedua

Keluaran Ketiga

VISIT AND SHOPPING..
Nikisa Closet

Thursday, July 21, 2011

Akhirnya Transformers : Dark of the Moon di dalam tangan ku..

Assalamualaikum semua, 
Dah banyak hari tak berblogging, hanya sempat blogwalking sekejap jea..Sorry sebab sibuk sikit dua tiga menjak ini..Sekarang ini mengupdatekan blog dari negeri Kelantan untuk entry yang dua tiga hari lepas yang sepatutnya di update..Pada entry lain I akan cerita kenapa datang ke Kelantan..

Akhirnya setelah dua tiga kali percubaan untuk menonton tapi terkandas sebab SOLD OUT kini Transformers : Dark of the Moon di dalam tangan..haha..Maksudnya dah boleh tengoklah..Pergi hari orang bekerja memang sahla tak ramai sangat orang kan..Pada pendapat Asyik movie ini memang hebat dari segala segi..Memang best..Walaupun sampai kebas punggung sebab duduk lama sangat, tapi berbaloi..Memang terbaiklah..Heroin baru yang sangat cun dan sangat seksi..haha..And kalaulah dapat salah satu robot tu kan best, siap boleh tukar jadi kereta sport lagi..Perghhh memang meletuplah kalau bawa kan..Tapi bermimpi jealah..Ntah bilalah boleh dapat..Korang dah tengok?Minat ke tak movie ni?Best tau..baik pergi tengok sebelum terlambat..hihi..





VISIT AND SHOPPING...
Nikisa Closet

Monday, July 18, 2011

BIRTHDAY GIFT INNER...

Assalamualaikum,

Maybe it's not too late to say thanks to my friend Eera Adnan/ Rara Adnan who gift this beautiful inner for my birthday..This is first time i'm wearing inner like this..haha..so lambat kan..My mum pun dah terlebih dari I..Whatever it is, inner ini sangat selesa untuk dipakai + sangat mudah..Material yang sangat lembut macam nak beli and tambah koleksi lagi..And for your information my friend ini memang jual inner..hihi..Sebab itula dia senang sekali nak bagi inner ini..Thank you dear..;)




CLICK AND SHOPPING...
Nikisa Closet

Friday, July 15, 2011

INSPIRATION FROM CARNATION..

Assalamualaikum and Hello,
Carnation...What do you think about carnation? Korang tahu tak carnation ini mempunyai maksud tertentu? Carnations express love, fascination, and distinction, though there are many variations dependent on colour. Light red carnations represent admiration, while dark red denote deep love and affection.White carnations represent pure love and good luck, while striped carnations symbolise regret that a love cannot be shared. Purple carnations indicate capriciousness. Carnation also is the birth flower for those born in the month of January. And satu lagi carnation selalu digunakan di dalam special occasion contohnya Mother's Day and wedding. 

Picture from Project Wedding

Daripada semua yang diatas dapatlah kita simpulkan bahawa carnation ini memang sangat cantik dan baik untuk dijadikan contoh ataupun sumber inspirasi. Contohnya seperti gambar dibawah..Rekaan yang sangat cantik yang I rasa sumber inspirasinya daripada bunga carnation. Kelopak-kelopak yang digunakan sangat cantik malah nampak elegant dan menarik. What do guys think? Sweet and beautiful right.See again next entry..:)


Picture from LookBook

CLICK AND SHOPPING..
Nikisa Closet

Wednesday, July 13, 2011

Miss Popper's are here..

Assalamualaikum and Hello,
Berjumpa lagi kita disini..Di hari yang indah ini bersama cerita nan indah..Apa khabar semua?..I as always kadang-kadang busy and relax..Waktu relax memang dihabiskan dengan tengok movie or update anything yang interesting kat blog ataupun update blogshop iaitu Nikisa Closet..Dah tak sabar sebenarnya nak menyambut bulan puasa walupun puasa belum habis diganti..hihi..Rindu nak makan telur masin waktu sahur dengan mata yang mengantuk tapi sangat seronok..Tak sabar nak berbuka puasa dengan family..Nasib baiklah tengah bercuti waktu bulan puasa nanti, so bolehla enjoy kat rumah..Penang I'm coming..

Btw I nak citer sikit tentang movie yang baru ditonton ini, iaitu MR.Popper's Penguin..Movie ini I bagi 5star sebab memang sangat menghiburkan..Movie ini memang penuh dengan aksi komedi yang terbaik..Memang terbaiklah, tak kering gusi bila tengok..Penguin-penguin yang sangat comel and jinak..Memang sesuai untuk semua orang especially untuk family, silalah bawa anak-anak anda tengok pasti mereka suka..And rasa seperti ada di Antartika bersama penguin + memang sejuk pun dalam panggung wayang..haha..feeling lebih sikitlah..

Disamping itu disebabkan menunggu waktu tayangan yang start lambat so I posing-posinglah kat kawasan panggung wayang tuh..Saja nak buang masa and ambil peluang bergambar dengan poster yang sangat cantik..Rasa nak bawa balik rumah jea kan..haha..+ sakit hati sebab tak boleh tengok Transformers, always SOLD OUT..Ntah bila lah ada peluang nak tengok..Semua tempat ke SOLD OUT jea?Tak kan nak kena tunggu awal pagi baru bleh dapat tiket tuh..Aishhh, saja kan..Terima kasih sebab sudi baca :) Muahhh...




Antara babak-babak yang lucu dalam movie ini...




CLICK AND SHOPPING..
Nikisa Closet