Friday, April 29, 2011

Inspiration by Penang

Assalamualaikum to all my lovely followers and friends here:) fell good today?..
This entry was about my work which is I'm get inspiration from my hometown Penang..
Asyik sebenarnya cuba untuk mengenali dengan lebih dekat Penang ni..Al-maklumlah bkn selalu boleh jenjalan kan..Jadi untuk lebih mengenali Penang Asyik jadikan Penang sebagai sumber  inpsirasi Asyik untuk final assingment..Ini belum siap sepenuhnya, baru permulaan sahaja..Nantikan selebihnya nanti yea:) Mari ramai2 kita melawat Penang..Byk sebenarnya tempat2 yang menarik di Penang yang perlu anda semua lawati..Selain itu terdapat pelbagai jenis makanan yang lazat-lazat..Meleleh la klu tgk..ha3..Sedapnya....Asyik plg suka Laksa...Perghhhh mmg terbaiklah..ha3..Nak blik umhla cm nih, nk mkn mcm2 kat umh..Tak sabar sebenarnya nak habiskan semester ni..Memang nak relax jea..he3..pemalas giler kan..Pape pun enjoy dgn work Asyik:) Thanks a lot to my lovely family also my sweetheart for their support:)

Medium : Marker
Size : A1 on Catridge Paper

Medium : Soft Pastel + Color Pencil
Size : A1 on Catridge Paper


Jgn lupa Vote Asyik yea ;) Terima kasih:)



Thursday, April 28, 2011

Jom Vote Asyik Lagi:)

Assalamualaikum semua, untuk hari ini jgn lupa yea untuk vote Asyik:)
If Asyik dapat masuk ke top 10 Asyik akan buat kan satu giveaway untuk kamu semua..he3..Nak x?he3..
If korang senang please vote yea;)
Terima kasih sangat2 pada yg sudi vote..Sayang korang semua:)

Wednesday, April 27, 2011

Asyik Maiburogu vs Nikisa Closet


Assalamualaikum semua, terutama sekali kepada kawan2 yang byk membantu Asyik dan menyokong Asyik dlm berblogging ni..Untuk pengetahuan semua, Asyik telah mencipta satu lagi blog yang diberi nama Nikisa Closet..Nikisa Closet ini adalah salah satu blog yang memaparkan fashion2 Asyik yang tidak seberapa hebat..Sebelum ni blog tersebut dicipta untuk online stuff tapi xmenjadi sbb Asyik xtahu nak menjual ape..ha3..Risau xmenjadi jea..Jadi Asyik tukar blog tersebut kepada blog fashion yang mmg menjadi minat Asyik sejak dari dulu lagi...Sekiranya kamu semua suka silalah menjenguk ke sana yea...Maaf jika tidak memenuhi citarasa kamu tetapi blog tersebut memang dicipta untuk Asyik menyampaikan sesuatu mengikut citarasa dan gaya Asyik...Peace:) dan jgn lupa vote Asyik yea...

Tuesday, April 26, 2011

VOTE ME VOTE ME!!....Blogger Of The Year...:)



Kengkawan semua..nak minta jasa baik anda semua untuk vote this link..
For Blogger of The Year Awards ...

If boleh vote tiap2 hari yea..terima kasih atas jasa baik anda semua:)


Monday, April 25, 2011

Digi WWWOW Awards by the people for the people (Vote Me)

Assalamualaikum semua, As you can see..Asyik baru join Digi WWWOW Awards..Saja nak mencuba nasib..If kamu suka please vote me ok..Just click at the image and vote for me ok..If you all nak Asyik vote juga utk korang punya blog or whatever just leave your link here :)...Support me wahai kengkawan ku yang baik hati..he3

Sunday, April 24, 2011

New Awards From Ichi_Fighting

Assalamualaikum semua, setelah seharian penat menyelesaikan assingment akhirnya dpt juga mengubat diri ini yg penat..he3..Tak sangka sebenarnya ada juga yang meminati blog Asyik ni..Tetibe jea dpt awards daripada seorang blogger yg mmg best juga blog nya..Hope korang bleh singgah blog beliau.. Awards tersebut daripada Ichi_Fighting..TERIMA KASIH SBB SUDI MEMINATI BLOG ASYIK..he3..suka giler ader org minat blog yg xseberapa best ni.. Singgah-singgah la lagi yea..:)


Thursday, April 21, 2011

Malaysia's Next Top Female Blogger


Kata-kata dari Asyik:

Mari kawan-kawan kita memeriahkan lagi  Malaysia's Next Top Female Blogger by SANDRA AZWAN.
If korang masih belum kenal siapakah beliau lebih baik anda mengenalinya sekarang kerana rugi kalau kita tidak mengenali seseorang yang sangat berbakat seperti beliau..Asyik kagum dengan hasil kerja beliau yang sangat detail malah bergaya sekali..Disamping itu beliau juga akan menyertai rancangan SEJUTA IMPIAN TV3 yang akan ke udara tidak lama lagi..Asyik ucapkan semoga berjaya dan kengkawan sekalian mari kita serbu blog beliau yang hebat itu..he3..

Kata kata dari penaja:

Hey girls, do you have what it takes to be the next Malaysia's top female blogger 2011? More details coming soon, this contest should be a fun way to show off your true personality and most importantly your blog & get a chance to win a great+ exclusive prize!! Feel free to spread the word around as every little bit helps, Thank You!! by Sandra Azwan



Monday, April 18, 2011

Quotes of The Day

Successful people aren't born that way. They become successful by establishing the habit of doing things unsuccessful people don't like to do. The successful people don't always like these things themselves, they just get on and do them.



Sunday, April 17, 2011

Progress Artwork :)

Assalamualaikum semua, Good Morning..he3..Mlm masih muda Asyik xngantuk lagi ni..So dok membelek file2 dlm laptop ni tetibe ternampak pic waktu assessment untuk progress subject drawing..Jadi sengajala nak upload kan..ha3..Padahal tak seberapa pun...Maaf if xbpe elok work nya :)

Ini 2nd time assessment..Mcm Asyik pula yg tgh assess student kan padahal tgh perbetulkan work tu..xhbs2 jatuh jea..Buruk kan work ni..he3..

Yang ni pula kali ke3 assessment..Mmmm..masih xpuas hati lagi ni tapi itu jea yg mampu dibuat dlm masa seminggu..huhu

Yang ni pula final touch..Masih xpuas hati..tapi apa kan daya..:(

 Taa daaa...FINAL Seashell...

4 orang otai tgh mengassess work..Gerun ok!!




Saturday, April 16, 2011

Mari Join Bloglist Smile:)

Assalamualaikum semua, Asyik dijemput oleh Tuan Empunya Blog iaitu AzriJohan untuk join bloglist di blog beliau..So apa lagi kan..Jom la..Mudah jea syaratnya...Klu nak tahu leh tgk sini SYARAT2..Blog pun sangat kemas dan teratur.. Keep It Up and KEEP ON SMILING :)...



Friday, April 15, 2011

50 Reasons Not to Date A Graphic Designer

Asyik tertarik dengan info ini sebenarnya..ha3..Mcm ada yang terkena dengan diri sendiri:) Terima kasih Tim Daud sebab share kat FB info ni..he3..Tapi kepada semua jgn takut ek nak date dgn Graphic Designer, kitaorang normal jea..he3..@_@


1. They are very weird people.
2. There are billions of them in the world, like colors on the screen of your computer.
3. They will analyse conversations in layers.
4. You will spend the day assembling furniture from IKEA.
5. They drink and eat all kinds of weird shit just because they like the packaging.
6. They hate each other.
7. You’ll come out the last out of the movies because you have to see the full list of credits.
8. They cant change a light bulb or without making a sketch.
9. They fuck up all the tables with their cutters.
10. They rather study the paisley pattern on your outfit than listen to what you have to say.
11. They will fill your house with magazines and whatever is out there that has drawings.
12. You never know if it is really an original or a copy.
13. They make collages with your photos.
14. They do not know how to add and subtract, they just understand letters.
15. They idolize people who nobody knows and speak of them as if they were his colleagues.
16. They take pictures almost daily and all are cut in weird shapes.
17. They ask your opinion about everything but  they do whatever they want.
18. Everything is left justified, right or center unless they arrive late.
19. They hate Comic Sans with the same passion they love Helvetica.
20. They use iPhone for everything, because everyone has one.
21. You can not decorate the house without consulting them.
22. They steal street signs.
23. Always carry their hands painted with something.
24. They buy dolls unfinished for them to paint.
25. Everything becomes something other than what it really is: cards as tickets, cards as …
26. When arguing, you will be nicknamed like the OSX spinning wheel (not affectionately)
27. Do not know how to dress without consulting the Pantone book.
28. They hate Excel.
29. They read comics.
30. They want to save the world only with a poster.
31. You will spend the day brainstorming.
32. On vacation they will take you to countries that you do not know exist and have no beach.
33. Museums are their second home.
34. They know more positions than the Kamasutra.
35. They can’t go to a restaurant without secretly critiquing the menu design.
36. They listen to music you have never heard of.
37. They can´t cook a normal dish, they always have to experiment with new ingredients.
38. They read rare books: stories of children, Semiotics …
39. When you are going to tell you something, everyone has read it in their facebook and twitter.
40. They have own iPods before you knew they existed.
41. The orgasm they remember is when they heard that Adobe was acquiring Macromedia.
42. They have their own shops just for them and there are the most expensive in the city.
43. They want to spend all the money in the Apple Store.
44. You will never understand their gifts.
45. They see ordinary objects and laugh.
46. You wake up in the middle of the night hearim them screaming “When is the deadline?”
47. They see CMYK and RGB like Neo sees the Matrix.
48. They dream of the day nobody will make a single change to their designs.
49. They rather pay for a font than for a special birthday gift.
50. They are always sleepy because they work 24/7.


**Text by A Bourbon For Silvia

Pengumuman: Iklankan Blog secara percuma di FaizalSyukri.com

Asyik dah join..Korang pun boleh join juga...Jom..:)



Kriteria kategori:


1. Kategori Peribadi: Blog kengkawan mempunyai artikel yang 100% berkenaan diri anda.


2. Kategori Perniagaan: Blog anda fokus kepada hal perniagaan walaupun ade juga artikel2 lain.


3. Kategori Ilmu dan Info: Blog anda mempunyai pelbagai ilmu bermanfaat seperti tips, teknik,  pendidikan, agama, resepi dan lain2.


4. Kategori Rojak: Blog anda sememangnya bercampur-campur pelbagai perisa. Ala, cam blog Peja ni la... Macam-macam ada.


Psst: Blog berunsur porno, politik, perkauman akan ditolak mentah2...

Ziarah la blog ni: FaizalSyukri.com


Thursday, April 14, 2011

Such A Wonderfull Paper

Assalamualaikum,
Agak-agaknya mesti korang dah tahu kan ape itu Paper Craft.. Asyik sangat kagum dengan hasil kerja dua orang artist ni iaitu Helen Musselwhite and Yulia Brodskaya..Mungkin ramai lagi yang hebat tapi buat masa sekarang Asyik kagum dengan kerajinan beliau:)..Sangat hebat dan teruja juga nak cuba..Tapi kurang kemahiran dalam bidang mcm ni.. Asyik kagum dengan kemahiran dan betapa bijaknya beliau menyusun segala paper tersebut untuk dijadikan sesuatu yang sangat menarik..Nampak seperti mudah tapi sebenarnya sangat susah sebab Asyik dah pernah cuba buat tapi hmmmm tak jadi sangatla kan..ha3..Ada tak sesiapa yang pernah cuba or memang hebatla dalam paper craft ni? bolehla share sikit kan..:)

 Ini dinamakan Owl Party salah satu work yang Asyik sangat suka














Menarik kan semuanya:)
Jom kita singgah Website beliau Helen Musselwhite..

Ini seorang lagi yang hebat Yulia Brodskaya's








Tuesday, April 12, 2011

Winner 1st Giveaway Asyik Maiburogu By Nikisa Izas


Assalamualaikum semua,
Maaf dia atas kelewatan Asyik mengumumkan pemenang GA Asyik Maiburogu..Sorry yea semua..
Asyik baru berkesempatan meneliti kesemua 38 entry peserta yang join..Kesemuanya hebat-hebat dan Asyik dan juri Izham Zainul agak confius juga nak memilih pemenangnya..Disamping itu Asyik nak ucapkan terima kasih bebanyak kepada semua yg bersusah payah join GA Asyik ni..Kepada yg kurang bertuah boleh cuba lagi next time..Belum tiba masanya kan ;)
Mohon Maaf jika Asyik membuat kamu semua bosan menunggu..
Dibawah adalah top 3 yg telah disenarai pendek..Pening juga nak pilih pemenangnya..
Masing-masing ada keunikan tersendiri..

Top 3:

The Winners is 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Tahniah dear..
Email ur address here and Asyik will contact you regarding ur gift ok ;)