Sunday, March 27, 2011

Preloved Party Old Blossom Box & Tutti Frutti (March Edition)



Huda Mahadan, Me, and Moonira Tall
Both are my friends :)


Huda Mahadan, Me, Xerra and Tim
Xerra and Tim are my housemate and classmate:)





You guys mmg awesome and nice :)


Kagum sangat dgn you Mine :)





Wanie RosliNanie Hussin, Me and Uyun
Pic from Nanie Hussin, Uyun and  Huda Mahadan
tq sebab sudi ambil pic dgn Asyik walaupun baru kenal..;)




Elle, Me and Moonira
Both are my friends







Wednesday, March 23, 2011

What are your Birthstones?

Assalamualikum semua, 
Pernah dengar or tahu tentang birthstones? Today Asyik nak share pada korang semua tentang Birthstones month by month..Untuk suka2 saje ok:)

Disini Asyik listkan birthstones, names, jewelry and meanings, month by month..Wanita mestila suka jewelry kan. Each month of the year has been given it's own gemstone, which many believe if worn by somebody born at that time of year will have greater luck, well being and spiritual enlightenment. So jom kita tgk which birthstones you are!!

January Birthstones - Garnet 
Red, Green and Peach Gems


January

.
 Garnet is the birthstone for January
.
 Garnet represents Eternity, Truth and Faithfulness


February Birthstones - Amethyst 
The purple gem



February

·
 Amethyst is the birthstone for February
·
 Amethyst represents Courage and Inner Strength


March Birthstones - Aquamarine 
Clear blue gem



March

·
 Aquamarine is the birthstone for March
·
 Aquamarine represents Happiness and Friendship


April Birthstones - Diamond 
The Queen of gems



April

·
 Diamond is the birthstone for April
·
 Diamond represents Eternity, Health and Abundance


May Birthstones - Emerald 

The green gem


May

·
 Emerald is the birthstone for May
·
 Emerald represents Loyalty, Faithfulness and Love


June Birthstones - Pearl 
Cleopatra loved Pearls




June

·
 Pearl is the birthstone for June
·
 Pearl represents Peace, Beauty and Friendship


July Birthstones - Ruby 
Enchanting red gemstone


July

·
 Ruby is the birthstone for July
·
 Ruby represents Integrity, Confidence and Strength


August Birthstones - Peridot 
Gem of the sun


August

·
 Peridot is the birthstone for August
·
 Peridot represents Success, Good Fortune and Loyalty


September Birthstones - Sapphire 
The blue gem



September

·
 Sapphire is the birthstone for September
·
 Sapphire represents Truth, Insight and Constancy


October Birthstones - Opal 
The coveted lucky charm


October

·
 Opal is the birthstone for October
·
 Opal represents Hope, Innocence and Purity


November Birthstones - Topaz 
Proudly my own birthstone



November

·
 Topaz is the birthstone for November
·
 Topaz represents Wisdom, Courage and Sincerity


December Birthstones - Turquoise 
The forget-me-not gift gemstone



December

·
 Turquoise is the birthstone for December
·
 Turquoise represents Prosperity, Success and Good Fortune



So korang punya BIRTHSTONES ape? Asyik Emerald ( May)..



Monday, March 21, 2011

3rd Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2011




Friend sejak sekolah lagi:)
Najwa..



Ni of Coursela My Love..

Hot Air Ballon yang sgt hebat dan best:)
1st time pergi tu yang excited lebih..haha..sblm ni dpt tgk pic dari kwn-kwn lain jea skrg Asyik sendiri yg pergi..Walaupun hujan sikit tapi itu xjadi masalah untuk menanti Hot Air Ballon yang besar dan hebat tuh..Memang agak basah la dok dlm hujan tapi nasibla ada pokok yang rendang kt kawasan tuh yg boleh tumpang berteduh untuk sementara waktu..Mcm2 aktiviti ada kat sana..Sape tak pg mmg rugi..hehe..next year nak pg lg if ada..Pastu xsangka pula dpt jumpa blik kwn yg dh lama sgt xjumpa, agaknya dah 8 tahun kot xjumpa, excited xpyh nk ckpla kan..Memang tersangatlah ramai orang yg dtg dan pelbagai jenis fashion yg Asyik dpt tgk..haha..ada yg kurang kena dgn tempat dan ada yg mmg stylo hbsla..Muslimah yg berhijab pun xkurang hebatnya..Best sgt dpt tgk fashion-fashion dari muda mudi skrg nih:)..Bila-bila kita jumpa lagi ok..Enjoy with the picture..:)

Tuah Ayam Nampak Dikaki, Tuah Asyik Dapat Beg Free..

Assalamualaikum semua, sihat tak semuanya? Pernah tak kamu semua hantar mana-mana peraduan or jawab kuiz? Especially dalam magazine..Kalau ada korang memang mcm Asyikla sbb suka hantar and masuk peraduan mcm tu..And yang bestnya bila menang..bestnya rasa..Ni nak citer ckitla kan, apa yang Asyik join..

Beberapa bulan yang lepas Asyik ni gatal tangan sikit, tetibe rasa nak join kuiz-kuiz dlm magazine sebab hadiah2 nya pun best, lgpun Asyik ni mmg suka beli majalah jadi apa salahnya kalau masukkan..xrugi pun..If xsalah ada dua majalah yang Asyik hantar iaitu majalah EH! dan Female..Semua sekali yang Asyik hantar dlm 10 kuiz..haha..byk x?ke sikit jea? tapi itu jea yg termampu kan..Ada yang kena buat slogan and ada yg kena isi tempat kosong..Memang semangat buat benda ni..

Dan baru-baru ini iaitu pada hari Jumaat Asyik dapat surat dari Blu Inc Media yang menyatakan Asyik menang peraduan Female / Elle Promotion (December 2010) and kena redeem hadiah pada hari tu juga..So apa lagi cepat2la Asyik buat appointment dgn Blu Inc Media pada pukul 2.30ptg..Nasibla ada En.Izham Zainul yg sudi menemani ke Blu Inc Media juga sudi postkan surat-surat tu..Terima kasih sgt2 yea..

Dah nama pun peraduan Female / Elle Promotion jadi hadiahnya pun mestila for Female kan..haha..Tennnggg Tenngggg Asyik dapat handbag dari Elle harganya if xsalah dalam RM2++..Memang xsangka btul boleh dapat and Alhamdulillah sgt..Happy sampai nak gilaaaaa..tapi masih waras ok..!! Jom tgk handbag yang Asyik dapat..Color Hitam and ader Fur..mmg Asyik suka sgt..

FEMALE DECEMBER 2010 WINNER



Ini bukti surat dari Blu Inc Media and sampul suratnya :)



Inila handbag yang Asyik dapat tu..Cantikkan..

Thursday, March 17, 2011

Future vs Newspaper

Assalamualaikum semua..
Asyik disini nak minta pendapat kamu semua berkenaan dengan masa depan kita..Perlukah kita mengurangkan penggunaan kertas pada masa hadapan disebabkan pokok di dunia sekarang semakin berkurangan..

Tanpa adanya pokok kita sebagai manusia tidak mungkin dapat bernafas kerana tiada oxygen jadi sebelum hal itu terjadi bagaimana cara untuk kita membanteras hal tersebut..Yang paling senang sekarang ialah suratkhabar..

Setiap hari kita baca suratkhabar malah setiap hari kita membeli suratkhabar dan suratkhabar tersebut kadang-kadang dibuang begitu saja..Malah segala jenis kertas datang dari pokok..

Apakah medium atau alat yang boleh menggantikan suratkhabar pada masa depan? Sekarang kita ada ipad, hp, komputer dan mcm lagi tapi dapatkah alat-alat tersebut mengantikkan suratkhabar selain daripada website. Sesuatu yang mudah untuk dibawa seperti suratkhabar juga..




Terasa Hati;(

Tetibe terasa hati pula :( huhuhu.. Sedih lepas kelas tadi ;( Rasa xsedap hati and mcm ader yg xkena..Warrgghhhhh...Cmner nih...Tolongggggggggggggggggg!!!! Maybe sebab keje byk and keje xbpe nak jadi kot.. huhu.. tak suka rasa cm nih ;(


Tuesday, March 15, 2011

1 Point and 2 Point Perspective

Of the many types of perspective drawings, the most common categorizations of artificial perspective are one-, two- and three-point. The names of these categories refer to the number of vanishing points in the perspective drawing.

One-point perspective

One vanishing point is typically used for roads, railway tracks, hallways, or buildings viewed so that the front is directly facing the viewer. Any objects that are made up of lines either directly parallel with the viewer's line of sight or directly perpendicular (the railroad slats) can be represented with one-point perspective.

One-Point Perspective.

1 Point Perspective Drawing (Location Uitm Jln Othman)

Two-point perspective

Two-point perspective can be used to draw the same objects as one-point perspective, rotated: looking at the corner of a house, or looking at two forked roads shrink into the distance, for example. One point represents one set of parallel lines, the other point represents the other. Looking at a house from the corner, one wall would recede towards one vanishing point, the other wall would recede towards the opposite vanishing point.
Two-Point Perspective

2 Point Perspective Drawing (Location Uitm Jln Othman)

*Text from Wikipedia and Drawing from me...

Monday, March 14, 2011

Hello Kitty Stickers, Keychain, Comb, Rubber Stamp, Pantyliner and Portable Speaker

Stickers ni Asyik beli kat R&R jea..

Keychain ni pula dari My Sweetheart..;p

Ni pun dari My Sweetheart..;)
Maceh sangat-sangat..

Ni collection dari MCD..

Pantyliner ni Asyik beli sendiri ok..haha..
Sebab Hello Kitty la Asyik beli..!!

Yang ni pula hadiah dari Cik Xerra yg cute..Thanks yea ;)