Monday, January 31, 2011

Saya Risau Bila Kekasih Hati xcdent..huhu:(


Ni gambar kereta bf saya yang xcdent tu..Kesalahan penungang motosikal tersebut sebab melanggar lampu isyarat yang sedang merah..Dan tak pasal-pasal bf aku yang kena langgar kan..Itula bila dah xsedarkan diri..Ingat jalan raya ni tempat berlumba ke!!!..Dahla pinjam motor kawan pastu xde lesen pula, mmg azabla nak menjawab kan..

HABIS MUKA BERDARAH DISEBABKAN TERKENA SERPIHAN TINGKAP KERETA YANG HANCUR BERKECAI, SEMUA KERANA KESALAHAN DIRI SENDIRI YANG LALAI BILA BAWA MOTOR DAN MENYUSAHKAN ORANG LAIN JUGA!!!!MEMBAHAYAKAN NYAWA TAHU TAK..PLEASE JGN LANGGAR LAMPU MERAH!!! 

Nasibla bf aku tu kuat semangat dan xde pape yang xelok berlaku pada dia, hanya luka-luka kecil sebab terkena serpihan kaca tingkap yang pecah..Sangat sakit hati tapi aku kesian juga kat penungang motosikal tu..Tak tahula apa jadi kat dia..Hope dia pun selamat..Moga semuanya baik-baik belaka..Amin..

*Cerita selanjutnya sila rujuk disini Izham Zainul

BrainStorm Si Kunang Kunang

Assalamualaikum, 

Hi semua...Sihat semuanya? ^_^ Dah lama aku tak update blog ni..Sangatla tak sempat disebabkan kesibukan belajar..Kali ni aku nak cerita sikit tentang aktiviti aku di kampus..Bila dah dapat assingment berkumpulan mestila kita akan ada perbincangan kan..Perbincangan kali ni adalah untuk subjek Issues On Contemporary Design iaitu berkenaan Local vs Global..

Jadi setiap seorang dari ahli kumpulan perlu memberikan idea-idea yang mantap dan berkenaan dengan isu-isu yang telah ditetapkan..Kumpulan aku mempunyai ahli seramai 11 orang dan semuanya dari pelbagai latarbelakang seperti bidang Graphic, Industrial Design, Fashion, Fine Art, Ceramic dan  Photography..Untuk kemudahan semua ahli yang kebanyakannya bekerja kami telah menubuhkan satu group di dalam facebook untuk membincangkan isu-isu yang berkenaan sebelum perjumpaan seterusnya..Kumpulan aku bernama Kunang-Kunang ataupun kelip-kelip..@_@

Daripada penubuhan group itu kami telah mendapat 11 topic yang telah diperbincangkan di dalam laman sesawang facebook tersebut..Daripada situ kami memilih lima tajuk yang paling sesuai dan bermulalah aktiviti Brainstorming..Dari situ pula kami memperkembangkan idea dari pelbagai aspek untuk memudahkan kami memilih yang mana yang paling terbaik..Setiap seorang perlu menulis atau mengeluarkan isi-isi yang bernas untuk diletakkan diatas kertas tersebut sebelum pre-presentation..So gambar kat bawah itu adalah sebahagian daripada aktiviti Brainstorming yang telah dilakukan..


<







Sebahagian dari ahli kumpulan

Monday, January 24, 2011

Siapakah pencuri itu?Blogger-blogger please be carefull if nak hantar surat..


Assalamualaikum semua blogger,
Disini saya ada sesuatu nak share..Sangat tidak berpuas hati dengan kelakuan sesetengah pihak yang memandang mudah perkara ini terutama posmen ataupun pejabat pos yang menjalankan tugas menghantar surat kepada orang ramai...Kita percaya akan mereka tetapi mengapa mereka yang berkenaan berbuat demikian..

Kisahnya saya ada menerima cenderamata dari seorang blogger..Saya menerimanya disebabkan saya menyertai satu survey yang dilakukan oleh blog tersebut..Tetapi malangnya saya tidak mendapat cenderamata tersebut, yang tinggal hanyala sekeping surat dan sampul surat yang telah berlubang..Sedangkan peti surat saya sentiasa berkunci..Siapakah yang bersalah di dalam hal ini?Walaupun barang itu tidak mahal tapi ia adalah amanah yang perlu dibawa dan dihantar dengan baik..Mungkin ia bermakna pada penerimanya..Kepada pejabat pos Bandar Baru Salak Tinggi dan Shah Alam sila ambil perhatian akan hal ini..Saya pun kurang pasti di mana silapnya..Bukan mahu menuduh sesiapa cuma saya berharap sesetengah pihak lebih bertanggungjawab menjalankan tugas..Sedih sebab tak sempat nak tengok hadiah yang diberi...If nak curi kenapa suratnya still dihantar?

Sunday, January 23, 2011

Outing After Reconstruction Exhibition




Reconstruction : Works by Hilal Mazlan, Anniketyni Madian and Syafiq Hariz.

Assalamualaikum,
One more time i'm going to other's exhibition. This time is Reconstruction : Works by Hilal Mazlan, Anniketyni Madian and Syafiq Hariz...Syafiq Hariz also my friend at Uitm, Perak and Shah Alam..
I know that his very talented in their own field and i'm very proud that one of my friends can be like that..
This exhibition will go on until 30th January 2011 at MAP @ Publika, Dutamas, Level G2-01, Block A5, Dutamas 1, Off Jalan Duta, 50480, Kuala Lumpur, Malaysia..
Come and visit them..^_^




 On the right side : Syafiq Hariz with friend, also my friends too..haha



Some of their works : The price of painting was probably around RM5000 and more..



Thursday, January 20, 2011

Spice 2011 Exhibition - Pace Gallery

Assalamualaikum,
After class last night, me and all the member's together go to the exhibition that call Spice at Pace Gallery, Petaling Jaya..This exhibition include our lecturer artwork..And it's a new experience to get to know what happen in our culture and art..



Artworks
Jalaini Abu Hassan
Mencari Batu Api
Charcoal on Paper
100 x 76 cm
2010







Thanks to Shea coz taken this picture for me..










Wednesday, January 19, 2011

Kerachut Batch 2011


With all the member's and lecturer's that involve in Exploratory Kerachut..
Pic credit to Pelukis Misteri

Monday, January 17, 2011

Escaped Kerachut [13th -16th Jan] - Penang

Assalamualaikum,
I'm back!!!!
After 4 days in the jungle and beach..It's really fun and i think i can survive more..haha
Actually I want to tell u all more detail about what i'm doing there..

[1st day - 13th Jan]
Gather at Uitm Jalan Othman, PJ at 7.30am and depart from Uitm at 8.00am..Arrive at Taman Negara Penang if i'm not mistake at 3.00pm..After that we trekking to Pantai Kerachut in 1 hours and 30 minutes..Some of my friends that can't walk they just take a boat to arrive to Pantai Kerachut..But I want to doing jungle trekking..haha..it's really fun you know..In that jungle it's make me think that we have to take care our flora and fauna..It's beautiful u guys..I'm taken some picture after arrive at Jeti Teluk Bahang, Penang..








[2nd days - 14th Jan]
On the second days we watch the sunrise and doing some activity such as aerobics and beach walk..haha..After that we got assingment that we have to draw some picture there in 15-20pieces and the lecturer want that at 11.45am..it's make me really crazy to doing that drawing in limited time..hehe..And I can do it..huurayy..But we have to do it again after 2.00 pm..haha..From morning to evening just draw and draw..arghhh..@_@..We also can see the beautiful sunset..In the midnight we got another challenge..You know what our tent got tsunami because of our tent leaky..haha..All items such as our clothes are all wet and we ran toward to the hall and stay there at that night..All the girl tent are leaky and we sleep together at that hall with facing the beach and have a beautiful sound from the wave..hehe..Love it so much..




(This is my group sculpture - Obor-obor)

[3rd days - 15th Jan]
On that day same as yesterday we see the sunrise at the morning but different for our assingment which is we have to capture 7 narrative (connected to each other) and 3 voice (3 diffrnt images that shows on feeling) and I got it..huraayy..On the day we are also very fortunate to be able to see turtles laying eggs.. It's my 1st time seeing that..Very excited..Such a beautiful experience..^_^..At night we were divided into groups to make presentations on about beach Kerachut.. My group chose to play the instrument sounds found on the beach Kerachut and it makes a very beautiful music such as the shell and put it in a bottle..But we don't record it..:(








[Last days - 16th Jan]
Dont's have assingment because of we get ready in the morning at 8.30am to get into the boat..Just taken picture with all the member's and lecturer..Will miss u Pantai Kerachut..^_^









And I'm Home Now..