Thursday, December 1, 2011

Trip to British Council Penang

Assalamualaikum,
Semenjak Asyik balik ke Penang ini, macam-macam aktiviti yang dilakukan bersama adik-adik. Terutama sekali dengan adik yang paling kecil, dialah yang temankan pergi mana-mana. Yang terbaru kitaorang pergi British Council, Penang sebabnya Asyik nak daftar untuk IELST. Sepanjang perjalanan memang best sebab sebelum ini selalu papehal mesti pergi dengan mak tapi kali ini Asyik pergi dengan adik jea. Kitaorang naik feri dari seberang untuk sampai ke sebelah pulau. Memang dah lama sangat tak naik feri ini. Memang 'fun' habis. Yang kelakarnya dapat tengok macam-macam gelagat orang kat sana. 

Ini Fullhouse dekat Penang Times Square..Cantik giler tempat dia.

Penang Times Square here!!

Otw nak pergi Kampung Melayu jumpa sepupu.

Ini plak kisah pasal kedai Tanjung Cafe yang sangat sombong dan biadap sebab sanggup menghalau customer yang belum habis minum untuk masukkan customer lain. Padahal customer duduk tak sampai sejam pun, minum pun belum habis tapi sebab duduk lama sikit dah suruh kita keluar. Alasan dia sebab tempat duduk tak cukup. Pastu kat depan kedai ada lekat stiker TM WIFI disediakan tapi semua tu tipu belaka jangan percaya ok!! Semak punya kedai. (Mood Geram)..

Strawberry Ice Blended - RM3.90

Otw nak hujan dah ini..

Jeruk memang berlambak-lambak kat jeti ini. Asyik beli satu tapi tak makan pun. Semua dihabiskan oleh budak kecik itu.

Jenjalan kat tepi pantai area jeti.


Konon macam kat overseas lah ambil gambar macam itu..haha

Main buaian kat Padang Kota Lama sambil ditiup angin sepoi-sepoi bahasa..haha


Dari kecik sampai sekarang kalau pergi Padang Kota Lama mesti makan mee kt sini. Tak sangka masih ada lagi kedai Mamak ini.

Ais Kacang Padang Kota Lama.

With budak kecik Atikah Wan..Budak SPM ni..

Bangunan British Council

Sempoi tak..Syok naik buai..haha
Gambar sepatutnya tengok dari bawah ke atas..Baru betul situasinya..
Bye..

6 comments:

  1. alahaiiii...comelll betulll..

    ReplyDelete
  2. The Real Nurna Azrin (^_^)v : ape yg wah?hihi

    ReplyDelete
  3. sue.: sue ape yg comel?org ke tmpt nya yg comel..haha

    ReplyDelete
  4. BESTNYA jenjalan penang..
    mee tu nampak powerrrr

    ReplyDelete
  5. Mama Gee: best mama Gee..a'ah mee tu mmg sgt sedap..:))

    ReplyDelete