Friday, October 28, 2011

MASIH ADA KE LELAKI MACAM NI SEKARANG?

Assalamualaikum, 
Untuk dikongsi bersama..

Saya suka tengok jari runcing awak. Cantik betul. Sampai takut saya nak pegang. Bukan takut patah. Tapi takut nanti jari kita tak boleh tolong antara satu sama lain. Di satu hari yang dahsyat depan yang Maha Esa.

Saya suka tengok rambut awak. Lurus macam teknik rebonding. Sebab tu saya belikan tudung. Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak. Tapi takut nanti kena bakar api neraka.

Saya suka tengok body awak. Mantap giler. Sebab tu saya belikan awak jubah dan telekung. Supaya masa awak berjumpa dengan Kekasih awak Yang Utama nanti, awak lagi cantik dan berseri menghadap-Nya. Saya pun tumpang dapat pahala.

Saya risau tengok awak tak tidur, tak makan sebab rindu kat saya. Saya pun macam tu jugak. Awak tanya apa ubatnya? Saya pun bagi awak Al-Quran sebagai penenang jiwa. Semoga lebih cintakan-Nya dari saya.

Saya sedih tengok awak. Selalu pesan macam-macam kat saya. "Makan, minum, drive elok-elok tau. Nanti awak sakit saya susah ati bla bla bla bla". Tapi bila keluar dating sama-sama, terlalu asyik hingga tertinggal Zohor. Awak langsung tak kata apa satu pun. Berdosanya saya.

Kesimpulannya, saya memang sayangkan awak. Nak setia pada awak. Tapi, saya dah tak sanggup nak tanggung dosa kalau kita terus ber'couple'. Saya nak kahwin dengan awak cepat-cepat. Nak hidup bahagia bersama di dunia dan akhirat terutamanya. 

Semoga kita saling mengingati dan menginsafi diri kita. Dosa saya sendiri pun bertimbun. Nak tanggung dosa awak lagi lepas ni. Ya Allah, ampunkanlah dosa kami. Jauhilah kami daripada perkara-perkara mungkar dan keji. Engkau pertemukanlah jodoh kami agar hubungan ini halal dan mendapat keredhaan dari-Mu Ya Allah..

“Dan janganlah kamu mendekati zina, sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji (fahisyah) dan suatu jalan yang buruk.” (Al-Isra’: 32).

INFO : UPTOMU.NET

14 comments:

  1. susah nak dapat lelaki yang berfikiran mcm ni skrg..fact actually :)

    ReplyDelete
  2. Liza Razak: mmg susah nk dpt zaman skrg nih..tp masih ada..hihi..i know that..haha..:)

    ReplyDelete
  3. my boyfriend broke up with me because of this..

    ReplyDelete
  4. Amierah Nabillah: are you serious? terkejut ni baca..

    ReplyDelete
  5. yeaaa :/ even my mum couldn't believe it. it seems like he really was telling the truth. he doesn't have anyone else now after me, for now :/

    ReplyDelete
  6. Amierah Nabillah : your mum xpercaya i lglah terkejut..still have a good guys like that..it's ok dear maybe you akan jmpa yg lebih better or you just need to wait sblm berjmpa dgn jodoh u:)

    ReplyDelete
  7. hehe kan. i myself pun never saw it coming. bila i cerita je kat my friends, semua terkejut cause they they know him & I memang tak pernah ada masalah. tetiba jadi, so nak buat macam mana kan, terima jelah. insyaAllah, tulah, that's what I believe in now, so dah tak sedih2 dah :) thank you :')))

    ReplyDelete
  8. cantik luaran tak semesti cantik dalaman...
    baik lelaki atau perempuan...
    yg penting saling ingat mengingati kearah jalan kebaikan...

    ReplyDelete
  9. Amierah Nabillah: thats good Amierah..Welcome:) Wish you all the best and will find your jodoh yg terbaik:)

    ReplyDelete
  10. remyhazza:InsyaAllah..btul tu Remy:)

    ReplyDelete
  11. bertuah law dapat lelaki macam niehh :))

    ReplyDelete
  12. izzati milkadedt's: sgt bertuah dear:) InsyaAllah semoga kita akan jmpa yg terbaik:)

    ReplyDelete