Tuesday, September 20, 2011

Som Tam Dan Pulut Mangga..

 Assalamualaikum,

Som tam or som tum also known as tam bak hung is a spicy salad, the standard form of which is made from shredded unripened papaya. Pulut Mangga pula baru pertama kali cuba tadi. Mak cakap sedap so cubalah. Rasanya boleh tahan tapi Asyik banyak makan mangga nya saja. hihi. Actually kitaorang pergi makan kat Giant Kulim, Kedah. Sangat lama tak datang dan jenjalan kat Kulim ini sejak berpindah ke Penang. Mana taknya habis sekolah terus sambung study kat Perak pastu ke Shah Alam pula. Memang jarang sangat dapat balik kan. Kalau balik mesti nak duduk rumah jea dengan family. Selagi ada peluang, baik teruskan.






Picture credit to Ammiranih

12 comments:

  1. aleikum-salam..

    funny day.. :)) i hope you ll have lots of more.. :))

    kisses from Turkey..

    Visit My Blog
    Bus & Mug

    ReplyDelete
  2. sdeap ke som tam tu.. nk rasa gak lah :)

    ReplyDelete
  3. feveret saya som tam dgn pulut mangga tu..hehe
    bru je pergi giant kulim td :)

    ReplyDelete
  4. som tam dan pulut mangga my fav !! selalu ade kat Giant je..

    ReplyDelete
  5. Wah,nampak sedap,Som tam pernah try,sedap tapi pulut mangga tak pernah try lagi.Mcm sedap je.

    ReplyDelete
  6. sedapnyaaa pulut mangga tu... ;)

    feel free to visit my 2nd blog..

    ReplyDelete
  7. BUS and MUG: thank you so much for visiting me here:)

    ReplyDelete
  8. amranaiman: sedap..tp sesetngah org xsuka sbb dia masam sikit..:)

    ReplyDelete
  9. izma. : owh you pun org Kulim ke? sedapkan makanan tuh..:)

    ReplyDelete
  10. Liza Razak: owh you pun suka..i xtahu pula mmg selalu ada kt Giant..My mum yg ckp sedap kt Giant tu..hihi..;)

    ReplyDelete
  11. hidaya shamsudin : pulut mangga manis rasanya..:)

    ReplyDelete
  12. Mama Gee: Mama Gee mmg sedap pun..

    *Wah dah ada 2nd blog ek..;)

    ReplyDelete