Wednesday, August 24, 2011

Kisah Sebelum Hari Raya..

Assalamualaikum,
Sebelum hari raya semua sibuk beli baju raya, kuih raya, langsir baru, tukar sofa baru, permaidani baru, hp baru..Kalau boleh semua nak serba baru kan tapi untuk tahun ini family Asyik hanya pakai apa yang sedia ada sekadar tukar sikit-sikit jea. Kisahnya kat sini sebelum raya mesti kuih raya dah mula tinggal sikit sebab dok melantak jea tengah-tengah malam. Mak tak tahu pun..hihi. Mesti terkejut nanti bila tengok kuih raya dah tinggal sikit..hihi..Sorry.. Tak boleh tahanla, teringin pula nak makan kuih raya sekarang nih. Nanti dah raya kurang dah makan kuih raya tapi mula la melantak lemang, ketupat bagai. Kuih favourite Almond London, mana-mana kuih yang ada coklat memang Asyik suka, kuih Semprit and Tart Nanas pun sedap juga. Banyak tak terkiralah. Satu lagi kuih favourite resepi dari Mak Asyik nama kuih tu Suci Dalam Debu..haha..Jiwang kan nama dia sebabnya kuih tuh bersalut dengan serbuk warna putih. Serbuk apa ntahla. Nantila boleh minta resepi kuih tuh. Sedap sangat. Disamping itu kuih-kuih klasik tetap sedap contohnya macam kuih Bahulu, kuih Kapit, kuih Loyang dan banyak lagi. Lastly, Selamat Hari Raya Aidilfitri dari Asyik Maiburogu. Mohon maaf sekiranya ada kekasaran bahasa di sini.


Kuih Bahulu

Kuih Kapit aka Love Letters

Kuih Loyang

Source : Google

8 comments:

  1. HAHA.. Samala kita.. zwan pown tengah2 malam slalu curi2 makan kuih raya.. mampuslah kalau madam besar dapat taw.. HAHA


    MySuaraBlog: Awas Lelaki Berumur 15-25 Tahun

    ReplyDelete
  2. suka kuih... um apa ntah nama.lupa!
    hppy eid :)

    ReplyDelete
  3. ZWAN SABRI: haha, tahu xpe..genglah kita..:)

    ReplyDelete
  4. unieMARKS :): unie Asyik pun main mkn jea, kdg2 xtahu pun kuih tu nama apa..:)

    ReplyDelete
  5. Fatin Farhana Binti Ramli: boleh2 baju raya tahun lepas tuh..hihi..

    ReplyDelete
  6. What a lovely blog you have here, first time visiting it =) if you want we could follow each other, let me know if you follow my blog and I will surely follow back !

    Fashion and Cookies

    ReplyDelete
  7. Vale @ Fashion and Cookies : thank you so much vale..i'm really appreciate that:) i will visiting and following u..

    ReplyDelete