Friday, August 5, 2011

EYE OF KELANTAN FROM ME - Interview, Pantai Irama & Kota Bharu...

Assalamualaikum,
Selamat berpuasa kepada yang Islam dan selamat pagi kepada semua..Sebelum ini Asyik pernah cerita tentang kisah Asyik ke Kelantan tapi belum bagitahu kenapa ke sana kan..Ok entry kali ini nak cerita sikit kenapa Asyik ke sana..Peluang dah datang so memang tak boleh ditolak..Maksud Asyik pergi interview jawatan akademik di Universiti Malaysia Kelantan..Semuanya alhamdulillah berjalan dengan lancar dan mudah-mudahan Asyik dapat pekerjaan tersebut..Doa-doakan lah yea..

Selepas sesi interview apalagi jenjalan lah..Siap dengan berbaju kebaya labuh lagi tau..Mula-mula pergi KB Mall..Dah pernah pergi sebelum ini..Tapi kali ini pergi lagi bestlah..Barang-barang kat situ bagi Asyik boleh tahan cantik dan murah..Memang banyak yang berkenan tapi bankraplah kalau nak beli semua..Memang teringin nak pergi lagi sana..hihi..Lepas makan-makan kat KB Mall kitaorang pergi Tesco pula..Saja nak tengok-tengok area Kota Bharu nih..Pergi beli makanan jea kat sana..haha..

Selepas dah siap-siap area bandar kitaorang pergi ke area pantai pula..Asyik ini memang suka sangat kalau dapat pergi pantai..Sebab nyaman jea rasanya..Jangan lupa Asyik masih berbaju kebaya ok..Sopan sangat..haha..Cari-cari punya cari last-last terjumpa la Pantai Irama..kat Kelantan ini banyak sangat pantai yang best tapi kitaorang decide untuk pergi Pantai Irama dan boleh pergi tengok Universiti Malaysia Kelantan cawangan Bachok..Bestla dok kat area pantai..Kalau dapat kerja tuh memang jadi orang Bachokla pula kan..Semoga semuanya berjalan dengan lancar dan dimakbulkan..Masa kat pantai itu, lepas habis berposing sakan perut pun lapar..Kitaorang tryla makan kat kedai-kedai kt area pantai itu..Kebanyakkan kedai ada jual benda yang sama iaitu colek..Itu yang diberitahu pada Asyikla..Tak pasti sangat sama ada betul atau tak namanya..Kenyang sampai penat nak berjalan..haha..Mana taknya siap dengan heels lagi..selipar tak bawa itula jadinya..Tapi apa-apa pun terima kasih kepada keluarga Izham Zainul kerana melayan saya dengan sangat baik sewaktu disana..Memang terbaiklah anda semua..Terima Kasih sangat-sangat.:)


Ini heels baru yang dibeli di Tanah Merah, Kelantan





Namanya Colek..


Basikal Fixie ini bersepah jea kat sana..Memang jangan haraplah nak jumpa basikal biasa kat sana..Adik Asyik cakap basikal ini tengah popular sekarang..

12 comments:

  1. welcome to kelantan... =) . i am from kelantan. u orang mana ? kalau bab mkn, pantai cahaya bulan lagi best tau. berderet kedai yang jual sotong celup udang, udang, ikan. =)

    ReplyDelete
  2. adoii kak, apsal datang x bagitau awal2 .. haha
    ni laa tempat sy dilahirkan .. huhuhu

    ReplyDelete
  3. WAH3..SAYA PUN ORANG BACHOK..HEHEHE...DEKATY JEA NGN umk TU RUMAH... NANTI DTG LAGI..SINGGAH LA RUMAH...KALAU DAPAT KAT umk TU...JOM SEWA KAT RUMAH KITER...HEKHEKHEK

    ReplyDelete
  4. LaLaLovy:hye dear..i org Penang...tuh yg excited ckit bila pg kelantan..hihi..ari 2 mmg da terpikir nk pergi pantai cahaya bulan tp tuan yg bawa kete tuh xbpe nk ingt jalan ke sana..huhu..teringin nk pergi sana lg..:)

    ReplyDelete
  5. Safiah Ibrahim :saya pun rindu kelantan..hihi

    ReplyDelete
  6. blogtilldrop:a'ah memang sedap..besar2 plak tuh sotongnya..:)

    ReplyDelete
  7. Ajeyy Rawk:hihi..sorry sbb xdirancang pun nk dtg, mmg terus pergi jea..

    ReplyDelete
  8. NinaAz :Nina..tq u..if dpt nanti i cari u k..hihi..

    ReplyDelete
  9. Fikri:apa yg smart?fixie tuh ke?

    ReplyDelete