Friday, August 5, 2011

EYE OF KELANTAN FROM ME - Budak Tomey & Bukit Bunga...

Asaalamualaikum,
Semakin hampir waktu berbuka puasa..Dah get ready ke segala juadah? Sambil-sambil menunggu waktu berbuka puasa ini Asyik nak share satu lagi entry tentang perjalanan Asyik sewaktu ke kelantan..Banyak sangat kisah kat sana tu yang banyak entry terpaksa buat..Untuk entry kali ini Asyik nak story sikit tentang 2 orang kanak-kanak comel..Best sangat main-main dengan diaorang..Confirm korang takkan bosan melayan kerenah diaorang sebab mereka sangatlah baik, bijak and dengar kata..Abangnya bernama Ridanial Hazeem umur 3 tahun tapi sikit pun tak nampak macam 3 tahun..Sebabnya dia makan macam orang dewasa..haha..memang pengemar nasi ok..Selalunya kanak-kanak suka coklat tapi dia tak makan coklat, bila makan coklat dia akan muntah and memang tak boleh nak telan..So comel kan..Sebab tuhla gigi dia cantik jea..Adiknya pula nama Ridania Hani baru jea 7 or 8 bulan kot..Sangat comellah, mata bulat giler..Rasa macam nak gigit-gigit jea sebab terlalu comel..hihi..Yang ni pun suka makan nasi juga walaupun masih kecil bubur nasi yang telan diblend itulah menjadi makanan kegemaranya..Nestum ini kuranglah nak layan..haha..Tak banyak kerenah, dia akan menangis bila lapar and mengantuk jea..Yang lain kita main and happy..Comel giler...Asyik memang suka sangat melayan budak-budak ini sebab diaorang baik..Call me Auntie Ekin ok..cutenya..

Satu lagi story Asyik pergi Bukit Bunga..30km dari Tanah Merah rumahnya keluarga Izham Zainul..Excited juga nak pergi sana sebab dah tahu barang-barang kat situ murah..Teddy Bear lah menjadi target utama bila pergi kat situ..Yang besar macam Asyik pun harganya dalam lingkungan RM 70-90..Murah sangatlah..Kalau nak cari kt shopping kompleks sorrylah nak dapat harga macam tuh..Kalau nak beli untuk birthday gift pun memang sesuai sangat..Ini kali ke-2 Asyik pergi ke Bukit Bunga..Best sangat..;)










6 comments:

  1. cooomelllnyaaaaa~~
    nak cubiiittt2~
    hihihi

    ReplyDelete
  2. comellaaaaa baby tuu.huhuu happy ja semua gmbr..hehe

    ReplyDelete
  3. Anisa Hang Tuah :thank you anisa:)

    ReplyDelete
  4. Etong :thank you..;)yup memang happy sgt kt sana:)

    ReplyDelete