Monday, August 8, 2011

Bazaar Ramadhan With Love Mom..

Assalamualaikum,
Apa khabar semua?Cukup tak puasa setakat ini?hihi..Alhamdulillah setakat ini Asyik masih dapat melaksanakan ibadah puasa untuk 7hari ini..Sekarang ini nak share tentang aktiviti di bulan puasa Asyik..Sudah semestinya tempat kegemaran di bulan puasa ialah bazaar ramadhan kan..Setiap hari ada jea makanan yang dibeli kat bazaar ramadhan..Ini kali pertama Asyik pergi bazaar ramadhan di Penang dengan ibu yang tersayang, adik pun ikut juga tapi tak nak enterframe plak..Tapi apa pun masih fun..Korang beli apa bila pergi bazaar?Asyik paling suka kuih muih and kuih yang paling Asyik suka pulut manis tapi macam susah jea nak dapat kat Penang..Tak tahula kalau area lain kan..Pastu suka kuih koci, kuih cara daging (yang ini pun susah nak dapat yang best)..Banyak sangatlah kuih yang Asyik suka..

Untuk hari ini lauk memang 100% dibeli di bazaar..haha..Malas nak masak..Macam-macam jenis lauk ada, yang dibeli kebanyakkannya mengikut citarasa ibu tersayanglah..Susahlah nak cakap nama-nama lauk ini, tak pandai sangat..haha..Nanti cakap tak betul pula..Yang dibeli tadi sambal petai, masak lemak cili api rebung, sayur keladi asam pedas, paru goreng dan dah tak ingat apa lagi yang ada..Tengok semua masakan kampung kan, tapi memang lazat..hihi..Yang wajib kurma mesti ada.. Pastu siap ada 3 jenis air iaitu air kelapa muda, air keladi (warna purple tau) dan sirap bandung..Banyak kan..Satu lagi beli tau fu fa..hihi..Makan sampai kepenatan, eh xdelah makan sikit-sikit jea..Malam sikit baru sambung balik..haha..Esok nak pergi lagilah bazaar, macam best jea kan leh beli macam-macam..Please yea jangan ikut sangat nafsu makan tuh..hihi..Happy Fasting..




SHOPPING HERE FOR NEW STUFF..
Nikisa Closet

12 comments:

  1. wah, heaven kan makan bulan puasa ni. sume yng rasa bole makan, kira sapu sume. hehe :)

    ReplyDelete
  2. cik_nini:btul tu cik nini...:)
    bulan puasa mcm2 makanan ada kan..;)

    ReplyDelete
  3. Umie Artoqiemie :yea ke..hihi..yes i know..haha...thank you dear;) my mum cute kan sbb kecik jea..:)

    ReplyDelete
  4. bestnya dapat kuar bli makanan berbke dgn mak..
    jeles2x sye masih d kmpus huhuhu~~

    ReplyDelete
  5. mama awk cntiknyer..
    cam ank yer jgk :)

    ReplyDelete
  6. sea_lavender :ala, cianya..kita pun nsbla cuti..sabar k..nanti blik k..;)

    ReplyDelete
  7. ziratulaqma:ama...hihi..ada satu tangan g kat adik..haha..

    ReplyDelete
  8. yaya | mohd :hihi..thank you..malu i..:)

    ReplyDelete
  9. Cacamarba :hahaha...mama i awet muda biasalah kan...hihi

    ReplyDelete