Friday, July 15, 2011

INSPIRATION FROM CARNATION..

Assalamualaikum and Hello,
Carnation...What do you think about carnation? Korang tahu tak carnation ini mempunyai maksud tertentu? Carnations express love, fascination, and distinction, though there are many variations dependent on colour. Light red carnations represent admiration, while dark red denote deep love and affection.White carnations represent pure love and good luck, while striped carnations symbolise regret that a love cannot be shared. Purple carnations indicate capriciousness. Carnation also is the birth flower for those born in the month of January. And satu lagi carnation selalu digunakan di dalam special occasion contohnya Mother's Day and wedding. 

Picture from Project Wedding

Daripada semua yang diatas dapatlah kita simpulkan bahawa carnation ini memang sangat cantik dan baik untuk dijadikan contoh ataupun sumber inspirasi. Contohnya seperti gambar dibawah..Rekaan yang sangat cantik yang I rasa sumber inspirasinya daripada bunga carnation. Kelopak-kelopak yang digunakan sangat cantik malah nampak elegant dan menarik. What do guys think? Sweet and beautiful right.See again next entry..:)


Picture from LookBook

CLICK AND SHOPPING..
Nikisa Closet

8 comments:

  1. gaya awk pun dh macam model...nk jadi model erkk:)

    ReplyDelete
  2. hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock :eh xdelah..:)

    ReplyDelete
  3. nur farahin binti sulaiman:yup..mmg cantik:)

    ReplyDelete
  4. elie tak pernah tgk lagi bunga carnation in real life! T_T

    ReplyDelete
  5. Elie Lily :you should tgk dear;) cantik:)

    ReplyDelete
  6. sukaa juga...
    suka baju yg ade renda2 ropol2...
    nampak girly sgt :)

    ReplyDelete
  7. Mama Gee :kan2..Asyik pun suka juga:)

    ReplyDelete