Friday, July 29, 2011

EYE OF KELANTAN FROM ME - Get ready to go & Gua Musang

Assalamualaikum and Hello,
Apa khabar semua?Semoga sihat-sihat hendaknya..Suka tak kalu kita dapat berjalan-jalan?And then benda tu tidak di rancang dari awal..haha..Kurang best kan tapi itulah yang terjadi pada Asyik..Memang sikit pun tak merancang untuk datang ke Kelantan pada waktu terdekat ini..Yang dirancangnya untuk datang pada hari raya tapi terlebih awal pula datang..Tapi alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar..Asyik akan cerita next entry kenapa datang ke Kelantan..Entry kali ini hanyalah pengenalan..haha..Boleh macam tuh?boleh la ok..Gambar-gambar di bawah sebenarnya adalah gambar semasa perjalanan ke kelantan..Sebenarnya ini kali ke tiga datang ke kelantan tapi itu pun datang masa kecil-kecil..Mata pun tak bpe luas lagi celik..haha..And then kali pertama datang melalui Lebuhraya Kuala Lumpur - Karak..(betul kot highway ini)..Jadi kali pertama jugalah melalui Gua Musang..Sebelum ini hanya tahu namanya saja, so bila dah melaluinya sendiri barulah boleh melihat dengan sendiri keadaan di sini..Not bad cuma susah sikitlah nak jumpa kawasan bandar yang besar-besar kan but still ok and nyaman..Semasa dalam perjalanan sempatlah singgah di Masjid Gua Musang..Memang excited habis..haha..Cantik masjidnya..Menurut En.Abe masjid inilah yang selalu di singgah bila pulang atau dalam perjalanan ke Kelantan sebelum meneruskan perjalanan ke Tanah Merah..Alhamdulillah kami sampai dengan selamatnya..Next entry Asyik akan cerita dengan lebih lanjut ok..Wassalam..






8 comments:

  1. Kan kan? Gua Musang is not that bad...
    Coz i live there! haha

    ReplyDelete
  2. selamat datang ke kelantan asyik !! hee...jalan2 kat kb tak? :)

    ReplyDelete
  3. Farah Hannah :thanks..pergi2..next entry nanti ada citer psl kb..hihi..best kelantan..suka shopping kt sana:)

    ReplyDelete
  4. Chutra Padi:Salam Ramdhan Al-Mubarak:)

    ReplyDelete