Wednesday, February 23, 2011

CONTEST : PHOTOSHOOT PERCUMA bernilai RM150 anjuran Faridism Photography

Assalamualaikum semua,
Kalau tengok banner di bawah mesti ramai sudah tahu contest tersebut..Asyik pun hendak mencuba nasib juga, manala tahu bertuah dapat hadiahnya kan..Hadiahnya pun tidak kurang hebatnya..For those yang nak cuba jom kita tengok blog Encik Farid ini.


SYARAT-SYARAT YANG DIKEHENDAKI IALAH:

CARA2 PENYERTAAN MELALUI BLOG :

1 ) Buat satu entry berkaitan contest ni. ( CONTEST : PHOTOSHOOT PERCUMA bernilai RM150 anjuran Faridism Photography ) & letakkan banner contest di entry dan sidebar anda.

2 ) Dalam entry tu, tulis SEBAB kenapa anda harus dipilih untuk menang PHOTOSHOOT PERCUMA ni. Dan juga, tulis TEMA dan shoot macam mana yang anda nak. Kalau ada contoh gambar lagi bagus. Contoh : Photoshoot couple, potrait, keluarga, kawan ataupun apa2 sahaja :)

3 ) Link kan blog ni dalam entry anda.

4 ) Diwajibkan follow blog ni untuk mendapat tahu updates terbaru tentang contest ni & kalau nakLIKE page Faridism Photography di SINI pun boleh :)

5 ) Tag minimum 3 orang kawan dan make sure kawan anda tahu yang dorang kena tag.

6 ) Tinggalkan link entry contest anda dalam komen dibawah.


CARA PENYERTAAN MELALUI FB ( bagi yang tak ada blog sahaja)

1 ) Buat video berkaitan contest ni yang bertajuk : Contest free photoshoot by Faridism Photography.

2 ) Dalam video tersebut, nyatakan SEBAB kenapa anda harus dipilih untuk menang PHOTOSHOOT PERCUMA ni. Dan juga, nyatakan TEMA dan shoot macam mana yang anda nak. Contoh : Photoshoot couple, potrait, keluarga, kawan ataupun apa2 sahaja :)

3 ) Tagged kan video tersebut ke page fb Faridism Photography di SINI dan sekurang2nya 5 0rang rakan fb anda.


Mudah kan kawan-kawan sekalian..

Jom baca kenapa Asyik hendak menang contest ini..haha..Yang penting sekali sebab Asyik tidak pernah buat photoshoot yang gempak macam ini lepas itu belum ada orang yang hendak jadikan Asyik sebagai model photoshoot..haha..Sapa yang nak kalau posing still malu-malu lagi kecuali kalau kekasih hati yang ambil memang kurang malula sikit..haha..Tapi masih lagi belajar..Lepas tu memang tidak ada kamera yang hebat-hebat malah tidak profesional bab-bab photoshoot ini..Gembirala sangat jika menang contest ini kan..

Berkenaan dengan tema photoshoot pula Asyik suka English Garden ataupun photoshoot dalam taman bunga sebab Asyik ini minah bunga..haha..Tapi nak buat photoshoot dengan kekasih hati juga sebab selalunya tidak ada sesape yang sudi nak ambilkan gambar kitaorang berdua malah susah nak berpuas hati dengan tangkapan gambar orang lain..haha..If menang bestla kitaorang 'berphotoshoot'..Ada contoh-contoh English Garden yang Asyik nak cuba buat photoshoot..Suasananya lebih kurang macam di dalam gambar kat bawah ini lah..Yang penting banyak bunga..haha..





Selain daripada itu Asyik ader juga pinjam gambar dari blogger Indonesia yang popular iaitu Diana Rikasari yang ada memaparkan gambar-gambar dalam taman bunga..hehe..Contohnya di bawah: 


 
Berkenaan dengan pakaian pula kalau boleh nak ala-ala Yuna..Melampau kan..hehe

Lepas tu nak photoshoot macam ini..Ok tak?






If you all perasan kebanyakan gambar di atas ini mesti ada belon..hehe..Asyik suka sebab colourfull..

Banyak pula nak kan..haha..Tapi ini cuma angan-angan dan pendapat Asyik jea..If dapat Alhamdullilah..Lepas tu nak ader aksesori yang pelbagai..haha..


Berhijab pun boleh juga pakai aksesori macam ini..Tapi nak pakai ke kelas agak segan jadi kalau photoshoot nak melaram sakan la..If photoshoot kat OLD BLOSSOM BOX pun best juga..hehe..




Boleh menang kan Encik Farid..hehe..Saje nak menyakinkan diri..
And lastly Asyik nak Tag 3 orang rakan blogger iaitu:


Dan tidak lupa kepada Cheqmoomoo sebab sudi tag Asyik..
Wassalam..

NAK MENANG YEA!!

12 comments:

  1. Thanks sebab join :) nantikan keputusan bulan April ni okey ! gudluck :) huhu

    ReplyDelete
  2. yeah..tme ksh encik farid..:)hope menang..hehe

    ReplyDelete
  3. tq cikkin...;)
    nak menang sgt nih..hehe..

    ReplyDelete
  4. waah!bestnye!nk masuk tp sy xde di msia skang :( http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. ala..rugi la xleh join..da kt mna skrg?

    ReplyDelete
  6. wah. mcm tak layak je untuk saye. hehe goodluck :):)

    ReplyDelete
  7. hehe..why xlayak pula ezan..semua org bolehla..:)

    ReplyDelete