Tuesday, February 1, 2011

Cafe Strawberry yang sweet - Selangor

Assalamualaikum semua,
Pernah dengar pasal Cafe Strawberry tak?Pernah pergi makan kat situ tak?hehe..Ni nak citerla sikit pasal kewujudan Kafe ni kat area New Town, PJ..Al-maklumla belajar kat area situ jadi makan pun dekat-dekat situ jeala..Cafe Strawberry ni terletak kat Lot 14 Groud Floor, Jalan Tengah, 46200 Petaling Jaya, Selangor..Nombor telefonnya 03-79601268..hehe..mana tahu korang nak wat tempahan pape kan..^_^ Tempat ni mmg sesuai untuk family, lepak dgn kengkawan and nak berdating pun sesuai sbb aku rasa tempat ni boleh tahan juga dan masih ada identiti tersendiri..



Aku bersama dengan kengkawan kelas aku dtg makan-makan after kelas mlm kitaorang..Disebabkan perut tersangat lapar jadi kami pun bersetuju untuk makan kat sini sebab dekat dgn kampus kitaorang..Kesemua kengkawan aku nih mmg sporting habislah..Kecoh satu Cafe sbb masing-masing suka buat kelakar..Dan aku rasa bila lepak macam nih boleh merapatkan hubungan sesama rakan sekelas dan lebih mudah untuk berkomunikasi dan boleh berbincang pelbagai isu-isu semasa yang penting..Disamping itu boleh juga berkongsi idea untuk assingment yang telah diberikan..Masing-masing tak kedekut ilmu..Memang terbaiklah..hehe



Untuk menu kat cafe ni pula, aku rasa menunya mmg pelbagai dan semua bangsa boleh makan tak kira tua atau muda..Pada malam tu aku makan Butter Cream Chicken Rice harganya RM 8.80..boleh tahan sedapnya..Makanan ala-ala curry yg berlemak..Memang kenyang aku mlm tuh..hahaha..Korang pun boleh cuba makan kat sini..Mmg tak rugi kalu cuba..^-^

4 comments:

  1. mmg fav hangout spot....satu hari nnti i pun story sal tmpt ni...i think ive been here eversince my UM days....2002 i guess was the 1st time i come here ^_^ the vanila/banana milkshare is to die for..huhu..

    ReplyDelete
  2. hye yohan..tempat ni best tp agak sesak ckit..klu mlm2 bestla nak hangout kan..

    ReplyDelete