Monday, January 31, 2011

BrainStorm Si Kunang Kunang

Assalamualaikum, 

Hi semua...Sihat semuanya? ^_^ Dah lama aku tak update blog ni..Sangatla tak sempat disebabkan kesibukan belajar..Kali ni aku nak cerita sikit tentang aktiviti aku di kampus..Bila dah dapat assingment berkumpulan mestila kita akan ada perbincangan kan..Perbincangan kali ni adalah untuk subjek Issues On Contemporary Design iaitu berkenaan Local vs Global..

Jadi setiap seorang dari ahli kumpulan perlu memberikan idea-idea yang mantap dan berkenaan dengan isu-isu yang telah ditetapkan..Kumpulan aku mempunyai ahli seramai 11 orang dan semuanya dari pelbagai latarbelakang seperti bidang Graphic, Industrial Design, Fashion, Fine Art, Ceramic dan  Photography..Untuk kemudahan semua ahli yang kebanyakannya bekerja kami telah menubuhkan satu group di dalam facebook untuk membincangkan isu-isu yang berkenaan sebelum perjumpaan seterusnya..Kumpulan aku bernama Kunang-Kunang ataupun kelip-kelip..@_@

Daripada penubuhan group itu kami telah mendapat 11 topic yang telah diperbincangkan di dalam laman sesawang facebook tersebut..Daripada situ kami memilih lima tajuk yang paling sesuai dan bermulalah aktiviti Brainstorming..Dari situ pula kami memperkembangkan idea dari pelbagai aspek untuk memudahkan kami memilih yang mana yang paling terbaik..Setiap seorang perlu menulis atau mengeluarkan isi-isi yang bernas untuk diletakkan diatas kertas tersebut sebelum pre-presentation..So gambar kat bawah itu adalah sebahagian daripada aktiviti Brainstorming yang telah dilakukan..


<







Sebahagian dari ahli kumpulan

4 comments:

  1. Salam ziarah, bloggers tegar ni, hehe...good! :)
    Oh, kamu 1 group dgn jejaka senyuman manis iaitu munir, dan jejaka penuh dengan pengalaman, bro jaya...jeles jeles...hehe

    re : tertarik dgn kenyataan 'sedang mengkaji tentang seni khat', sungguh dalam maksudnya...hehe

    ReplyDelete
  2. Waalaikumusalam..
    haha..blogger tegar...
    kenal yea abg2 hensem tuh..hehe..member kt mane?

    pasal seni khat if awak ader info yg terbaru please let me know k..terima kasih sgt2..

    ReplyDelete
  3. kamu perasan atau tak perasan sy agaknya ye?
    maybe tak kenal kot, its ok...camtu lagi bagus, mmg la kenal dah sama2 study m.a di uitm j.o, i'm the one which people called imam...huhu, sy 1 group dgn syafiq, hawari, chris, syaza, aina, dll...kalau perasan la kan :p

    InsyaAllah, kalau nak bertanya directly time kelas pun silakan, andai sy tahu sy cuba jawab, kalau tak pasti sy akan cari dahulu :)

    ReplyDelete
  4. hehe..kenal sgt kot..Imam kt kerachut tuh..semua kenal firdaus..xsangka plak blogger juga..hehe..malu plak..^_^

    nak ckp dlm kelas mmg segan ckit coz xpernah ckp..haha..mybe next time..

    kalau tajuk tu ok blehla minta tlg untuk dptkan info2 yg terbaru..terima kasih sudi komen kt sini..:)

    ReplyDelete