Wednesday, December 29, 2010

Pic Profile Oleh Izham Zainul


Assalamualaikum semua,
Dah beberapa hari aku xsempat nak berblogging dan berblogwalking..
Hari ini pun kira bertuahla sempat nak update blog..
Rindu sangat nak berblogging lama-lama mcm dulu..
Sebenarnya saja jea nak bgtahu gambar kat atas tu di edit oleh En. Izham Zainul...
Dan telah diletakkan kat dalam profile blog nya..If korang nak tahu selanjutnya blehla berblogwalking kat sana plak..hehe..bolehla kita menambah kenalan yang sedia ada ini kan..
Hope korang xbosanla dengan entry aku kali nih..
Bila aku dah free dari pelbagai aktiviti minggu ini, nanti bolehla kita berblogging seperti biasa ok..
Terima kasih kepada yang sudi membaca..

Sunday, December 26, 2010

Awards and Tag from Syamila

Assalammualaikum,
Another awards guys..
Kali ni di tag dari Syamila dan awards ini wujud dari Pakcikim..
Thanks yea..


Kena jawab soalan la pula..

1] Ucapan Anda ? 
Terima kasih kepada Pakcikim kerana mewujudkan awards ini serta terima kasih kepada Syamila yang telah tag saya..

2] Berikan 4 ciri gurl/boy idaman untuk dijadikan wife/husband
- Baik budi bahasanya
- Berpendidikan tinggi ( tinggi ilmu tentang ajaran agama Islam)
-Berkerjaya dan Rajin
- Elok rupa parasnya

3] Berikan satu tips untuk kekalkan relationship korang dengan partner korang
- Berterus Terang

4] Pernah anda jumpa doa pendekat jodoh & putus cinta?
- Soalan apakah ini?hehe..xpernah pun..

  5] Letakkan 10 link pilihan anda & tell them they has won this award..


Zela


Penat mencari senarai-senarai yang bertuah ni..
Btw thanks yea pada semua..
Kalau rajin buatla yea..

Awards untuk Yanie J - Followers ke 200..

Assalammualaikum,
Diam tak diam followers Asyik Maiburogu dah melebihi 200..Jadi untuk followers yang ke 200
dengan sukacitanya Asyik nak bagi awards pada yang bertuah iaitu Yanie J..
Walaupun awards ni tak secantik mana sbb dibuat last minute harap-harap Yanie J sudi mengambilnya..hehe
Untuk followers yang lain pun akan ada awards juga..Tapi kena tunggu dulu ok..
Akan Datang..:)


Terimalah Yanie J
[sambil buat muka kesian]
hahaha...

Love You All Followers...

Saturday, December 25, 2010

Hijab Jikken 3 (実験)

Assalamualaikum,

'Jikken Means Experiment'
This entry was about Hijab Jikken 3..
Before this i'm done posting Hijab Jikken 1 and 2..
What i'm wearing on that picture is Pashmina Shawl..
Pashmina refers to a type of fine cashmere wool and the textiles made from it..
This pashmina was slightly thick..
If you comfortable with this pashmina it's can be a great style because of this pashmina easy to handle it..
In addition you can also wear it with other accessories..

I'm wearing this pashmina because i think it's suitable for me..
Just want to share what i'm wearing and trying to improve myself in my way..


@_@

Thursday, December 23, 2010

Lovely Awards

Assalamualaikum semua,
Dalam minggu ini sahaja aku dah dapat dua awards dari dua orang yang sangat2 baik hati nak bg awards untuk aku..Sayangla korang..

http://izhamzainul.blogspot.com/

Yang pertama dari IZHAM ZAINUL, terima kasih byk..Awards tu mmg sgt dahsyat dan kreatif..Suka sgt2..U'r My Greatest Partner juga..Muaahhh...Lain kali saya buat awards untuk awak pula yea..



Yang kedua dari DATINEDAYA, thanks lot of love from me..hehe..Awards ni khas untuk si cantik dan si kacak...hahaha..cantik ke aku? what the--- pape pun terima kasih sangat2 sbb bg awards tu..sangat2 menghargainya..

Wednesday, December 22, 2010

Survey

ASSALAMUALAIKUM SEMUA,

Kali ni aku nak jwb survey yg dibuat oleh MAHAMAHU



Syaratnya2 adalah seperti dibawah :-

1) Hanya terbuka kepada yg memiliki blog sahaja dan warganegara Malaysia sahaja.
2) Terbuka kepada semua jantina, keturunan, bahasa dan juga jenis blog yg anda miliki.
3) Hanya 1 servay yg boleh dijawab untuk setiap 1 blog.
4) Tak perlu jadi follower blog Mah@mahu.
5) Tak perlu Tag kawan2 blog anda.

Untuk cara menjawab servay pulak seperti berikut :-

1) Buat satu entry di blog anda dan masukkan jawapan servay mengikut no soalan yg telah diberikan sahaja. Hanya 1 jawapan untuk setiap 1 soalan yg akan diterima.
2) Sila tinggalkan link posting yg telah dibuat pada bahagian comment mana2 entry dalam blog ini. Ia adalah untuk memudahkan pengiraan servay yg akan dibuat nanti.
3) Setiap minggu jumlah % servay akan dikeluarkan dan blogger boleh merujuk jumlah terkini servay tersebut di blog ini.
4) Servay ini akan berlangsung sehingga 31 Desember 2010. Keputusan akhir servay yg lengkap akan dikeluarkan pada tahun baru nanti.

Soalan2 servay yg perlu di jawab dengan ikhlas. Sila pilih 1 jawapan untuk setiap soalan.

1) Apakah jenama telepon bimbit yg anda gunakan sekarang?
a) Nokia

2) Apakah jenama komputer riba yang anda gunakan sekarang?
   a) Acer

3) Apakah jenama kamera digital yang anda gunakan sekarang?
d) Canon

4) Apakah saluran jalur lebar yg anda gunakan sekarang?
b) P1 
(Kadang-kadang sgt laju dan kadang2 sebaliknya)



5) Apakah jenama pakaian yg anda selalu beli sekrang?
b) Padini / PDI

6) Di manakah restoran/cafe yg selalu anda singgah untuk makan?
 f) Chiken Rice Shop

7) Di manakan gedung membeli belah yg selalu anda kunjungi?
b) Jaya Jusco

8)  Apakah saluran radio tempatan yg selalu anda dengar?
a) HotFM

9) Apakah saluran TV tempatan yg selalu anda tonton?
k) Astro Warna

10) Apakah jenama pewangi badan yg anda gunakan sekarang?
j) DKNY

11) Apakah jenis bahan bacaan yang anda selalu baca?
d) Intrend 
(KITA SUKA GLAM TP XDE DLM SENARAI)

Di harapkan dapat diwar-warkan kepada semua rakan2 blogger yg lain hanya untuk 
blogger sahaja.



siap dah jawab!!!!!



Tuesday, December 21, 2010

Hijab Jikken 2 (実験)


Assalamualaikum,
'Jikken Means Experiment'
This entry was about Hijab that i'm wearing when i'm OTW from Penang to KL..
I love this shawl because it's easy to wear and i think it's suitable for me.. 
Just want to share with all of you..

Monday, December 20, 2010

Together Laughing

Assalammualaikum,
Dalam sibuk-sibuk aku menjadi seorang pelajar semula aku masih sempat mencelah berjumpa dgn kawan-kawan..
Terutama yang tak berapa nak sihat..
Salah seorang rakan aku buat pembedahan membuang tulang ditangan..
Bunyinya macam sgtla kejamkan..
Alhamdulillah dia dah beransur sihat..Harap dengan kehadiran kami dia lebih bersemangat walaupun masih menahan kesakitan..
Picture credit to Nana


Tengok gambar sebelah kiri atas tu..Ada seorang tu berbalut tangannya..Doakan moga dia cepat sembuh ok..


Inila saat-saat gembira kami dapat berkumpul beramai-ramai..Bukan mudah nak kumpul macam ni..Maklumla semua dah sibuk..
Aku nak ucapkan terima kasih pada ibu dan bapa Tn. Umah sebab sudi melayan kerenah kami semua..
Siap makan tengahari lagi..Sedap pula tu..bertambah-tambah aku makan..ha3..
Nak balik pun sempat makan lagi..

Terima kasih juga pada orang yg mengambil gambar kami ni iaitu Izham Zainul dan Farhan Marzuki..

Hijab Jikken (実験)

Assalamualaikum,
Mesti ada yang tertanya-tanya apa Jikken sebenarnya.
Jikken di dalam kamus Jepun bermaksud 'Experiment' jadi maksudnya aku tengah melakukan kajian hijab..
Saja nak tahu hijab yang macam mana sesuai dengan bentuk muka aku yang bulat mcm biji kelapa nih..ha3..
Aku lebih suka shawl yang mudah dan cepat untuk aku pakai..

Inner - Nilai, Shawl - Sheepy4sheep

Aku sebenarnya masih baru dalam dunia berhijab ni jadi banyak lagi yang perlu belajar..
Nak juga cuba inner yang berwarna-warni tp belum yakin lagi..Aku kena mula dari bawah..he3..
Satu persatu ok..Semua aku nak cuba..Lepas ni aku akan post lagi Hijab2 yang aku dah cuba..mungkin nanti makin lama makin meriahla kan..

Sunday, December 19, 2010

Contest Manisnya Senyuman

Contest Manisnya Senyuman

Syarat-syarat penyertaan senang je.
klik sana, klik sini, copy paste, taip-taip sikit = selesai ^_^
  1. Buat entry bertajuk CONTEST MANISNYA SENYUMAN
  2.  Letak BANNER contest di dalam entry dan link kan ke blog ini.
  3. Letak satu gambar yang penuh dengan senyuman.[gambar beramai-ramai. min 3 orang]
  4. Bina satu ayat kreatif tentang gambar berkenaan.
  5. Tag 2 blog yang lain.
  6. Tinggalkan link entry anda di ruangan komen.
[tak perlu follow dan letak banner di sidebar]

 Tarikh tutup : 1 Januari 2011
ditukar kepada 20 Disember 2010
[penganjur nak g sambung study. takut busy lak nanti. ehe]

 Hadiahnya~~

Sebuah senyuman

dan reload RM1x
[maksudnya nilai reload dari RM10-RM19]

Assalammualaikum semua,
Kali ni sempat JUGA aku join contest manisnya senyuman walaupun sibuk dengan pelbagai aktiviti. Contest ni telah ditag oleh IZHAM ZAINUL, terima kasih byk-byk..Kat bawah ni pic yg aku baru jea post semalam, rasanya sesuai dgn contest ni..Hope juri-jurinya suka dan leh menang..;)


Senyumlah seperti Rasulullah,
Senyumnya bersinar dengan cahaya,
Senyumlah kita hanya kerana Allah,
Itulah senyuman bersedekah.

Senyum-senyum sembunyi kegusaran dihati dikala menghadapi cabaran hidup..Inilah senyuman keikhlasan..

2 orang yang ditag:

Minggu yg Busy...

Assalammualaikum semua..

Kali ni aku tidak mahu cerita panjang cuma nak cerita aku tak sempat nak update blog sbb sangat sibuk minggu ni..
Maklumla aku dah mula sambung belajar semula so minggu ini sangat sibuk...

Nanti aku akan 'double update' ok..

Tunggu ok..Tapi jemput-jemputla datang ke blog aku...
Maybe Selasa ni aku akan update something yg aku buat this week..
Untuk memeriahkan post kali ni aku post satu gambar jea dulu k..nanti aku ceritakan apa yg aku buat ok..
Salam...
Peace...


Kak Ell, Baby, Iera, Nana and Me

Wednesday, December 15, 2010

Wonderful Man

"If you have a wonderful husband, fiancé, or boyfriend that works hard to take care of you and would do anything for you, then repost this as your status to give the honest good men out there the recognition that they deserve. Because great men are few and far between, and I have one of the Izham Zainul

REPOST THIS MY FRIENDS...

RAISE YOUR HAND. STOP CHILD ABUSE NOW

Assalammualaikum..
Tahukah anda secara purata 7 kanak-kanak di Malaysia didera setiap hari pada tahun 2008, dan angka ini hanya membabitkan kes yang dilaporkan? Ramai lagi yang didera dalam diam dan tanpa pengetahuan orang. Seperti semua kanak-kanak, mereka juga berhak untuk hidup ceria, tanpa didera. Penderaan menjejaskan kesihatan, perkembangan dan maruah. Ia boleh meninggalkan kesan tidak ketara pada kanak-kanak, keluarga mereka dan masyarakat, dan kesannya mungkin kekal sepanjang hayat malah bergenerasi lamanya.
Anda boleh turut serta dengan menaiki bas ini, dan mengajak orang lain untuk menyertai kempen menghentikan penderaan kanak-kanak di Malaysia.



video


video


video

Melaporkan Kes Penderaan

Anda mengesyaki atau mengetahui tentang penderaan atau pengabaian kanak-kanak?

Sila hubungi 15999 dengan memberikan maklumat berikut:
  • alamat atau lokasi tempat kanak-kanak didera atau diabaikan
  • jenis penderaan atau fakta kes
  • identiti pendera atau apa-apa maklumat yang berkaitan dengannya
Semua laporan tentang penderaan kanak-kanak adalah SULIT dan nama orang yang membuat laporan kepada pihak berkuasa tidak akan didedahkan.
Atau jika anda mahu, anda boleh merahsiakan nama anda.
Logo_ministryLogo_child_big


Jom Sertai Kami dan daftarkan sokongan anda hari ini. Layari www.uniteagainstabuse.my/act/register. Luangkan seminit dua. Adakah perkara lain yang lebih penting yang akan anda lakukan hari ini ?

Mari kawan-kawan kita sertai Kempen yang penting ini..Selamatkan Kanak-kanak yang tidak bersalah..

Tuesday, December 14, 2010

Coke Meriah Berrrrraya Gift Pack Arrive








Assalamualaikum Semua,
Pada Raya Aidilfitri yang lepas saya ada menghantar SMS ke peraduan Coke Meriah Berrrrraya dan xsangka semalam saya dapat panggilan yang Gift tu dh sampai ke rumah..he3..
Kalau saya xsalah hadiah utamanya dapat hamper Coca Cola kot..Ntahla dh xingat sgt..
Rasanya saya just dpt Saguhati kot..he3..Tapi xkisahlakan sbb dptla juga dr xdpt langsungkan..

Tgkla pic2 kat atas tu semuanya barang2 dari Coca Cola..he3..
Siap dapat Ice Tray lg bentuk botol Coke + dapat Voucher Tupperware plak..ha3..
Pape pun terima kasih MOBLIFE TV SDN BHD sbb sudi kasi Gift nih..
Saya mmg suka masuk contest2 cm nih..ha3..
Aktiviti tambahan...
Wassalam..

Menjauhi Sifat Dengki


(Saya buat Entry ni sbb saya dpt tahu ader yg xbpe suka dgn blog saya ni..Saya pun xfhmla kenapa kan..sedangkan saya xpnh kot nak ganggu org lain..klu ader yg xsuka ckp jeala xpyh nk kutuk belakang k..Then klu rasa diri tu dah bgs sgt watla sndiri blog xpyhla nk menyibuk tgk blog aku kan..Apala manusia skrg ni xleh tgk orang senang ckit..Insaf2lah wahai sahabatku yg xpuas hati..Moga terbuka hati kamu untuk menuju kejalan yg benar..)

Oleh : Ustadz Muhammad bin Ahmad Assegaf

اَلْحَمْدُ ِللهِ عَلَى نِعَمِهِ الَّتِي لاَ تُعَدُّ , وَ عَلىَ إحْسَانِهِ الَّذِيْ لاَ يُحَدُّ وَ عَوَّذَ نَبِيَّهُ مِنْ شَرِّ حَاسِدٍ إذَا حَسَدَ وَ الصَلاَةُ وَ سَلاَمُ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ اْلكَامِلْ فِى اْلحَسَبِ وَ النَّسَبِ عَلىَ آلِهِ وَ صَحْبِهِ . اَمَّا بَعْدُ
Ikhwani, melanjutkan pembicaraan kita tentang macam-macam penyakit hati, kali ini kami akan menjelaskan singkat tentang hasut atau dengki. Sifat hasut atau dengki ini adalah juga termasuk penyakit hati yang mesti kita hindari.
Arti hasad atau dengki ialah apabila seseorang merasa sempit hati, serta kurang senang, melihat orang lain memperoleh nikmat/karunia dari ALLAH, baik dalam urusan agama ataupun dunia, serta mengharapkan hilangnya nikmat dari orang tersebut, senang melihat orang lain susah, tidak mempunyai rahmat dan belas kasihan serta suka berprasangka buruk terhadap orang lain. Semua itu ialah sifat-sifat yang membinasakan.
ALLAH SWT telah memerintahkan Rasulullah SAW agar senantiasa berlindung dari sifat dengki. Dalam surat Al-Falaq ayat 5, ALLAH berfirman,
وَمِنْ شَرِّ حَاسِدٍ إِذَا حَسَدَ
“Dan dari kejahatan pendengki, apabila ia mendengki.”
Rasulullah SAW bersabda,
إيَّاكُمْ وَ الْحَسَدَ , فَإِنَّ الْحَسَدَ يَأْكُلَ الْحَسَنَاتِ , كَمَ تَأْكُلَ النَّارِالحَطَبِ
“Jauhilah diri kalian dari sifat dengki, karena sesungguhnya dengki itu memakan (pahala) kebajikan sebagaimana api membakar kayu.”
Dalam sabdanya yang lain Rasul berpesan,
لاَ تَجْتَمِعُ فِي خَوْفِ عَبْدٍ , اَلْإيْمَانُ وَالْحَسَدُ
“Tidak akan berkumpul di dalam batin seorang hamba itu iman dan dengki.”
Hadist ini amat berat. Dari hadist ini dapat kita pahami bahwa orang beriman tidak akan memiliki sifat dengki. Jikalau mempunyai sifat dengki, berarti ia belum beriman (belum sempurna imannya).
Rasulullah SAW bersabda,
ثَلاَثٌ لاَ يَخْلُوْ مِنْهُنَّ أَحَدٌ : اَلْحَسَدُ , وَ الظَّنُّ , وَ الطِّيَرَةُ . أَفَلاَ اُنَبِّئُكُم بِالْمَخْرَجِ مِنْ ذَللِكَ : إذَا حَسَدْتَ فَلاَ تَبْغِ وَ إذَا ظَنَنْتَ فَلاَ تُحَقِّقِ , وَ إذَا تَطَيَّرْتَ فَامْضِ
“Tiga perkara yang tidak akan terlepas seseorang dari padanya, sifat dengki, prasangka buruk dan memandang sial terhadap sesuatu. Maukah engkau kutunjukkan jalan keluarnya. Jika engkau mendengki, jangan melampaui batas. Jika engkau berprasangka buruk, jangan engkau benarkan. Dan jika anda merasa sial, maka teruskanlah1.”
Orang yang mendengki hendaknya melawan perasaan hatinya dengan memuji orang yang didengki, serta memuliakan dan membantunya. Ini adalah cara yang paling mujarab untuk menghilangkan perasaan dengki.
Rasulullah SAW bersabda,
لاَ تَحَاسَدُوْا وَلاَ تَبَاغَضُوْا وَلاَ تَدَابَرُوْا
“Janganlah engkau saling mendengki, janganlah membenci, dan janganlah saling bermusuhan.”
Lukman Al-Hakim berpesan kepada anaknya,
“Wahai anakku, waspadalah dari sifat dengki, karena ia merusak agama dan melemahkan jiwa serta menimbulkan penyesalan. Wahai anakku, tiada bencana yang lebih berat penderitaannya daripada kesombongan. Tiada kesedihan yang lebih menyusahkan penderitaannya daripada kedengkian.”
Itulah sebagian dari penyakit hati yang harus kita waspadai dan kita jauhi. Semoga ALLAH SWT mengampuni dosa–dosa kita, serta membersihkan jasmani, hati dan ruh kita. Amin.


Monday, December 13, 2010

The Cronicle Of Narnia - The Voyage of The Dawn Treader

Pic From Google

Assalamualaikum, 
Apa khabar semua?Sihat?Aku sihat2 jea..
Ni nak sharela ckit pasal movie yang aku tgk semalam..
Semalam xsempat nak update sbb terlalu penat pastu nak kna bangun awal plak kan..
Berbalik pada topic..
Cerita Narnia ni bg aku agak seronok dan kreatif dan kadang2 kagumla juga dgn effect2 yg digunakan..
Dalam cerita ni aku suka Prince Caspian sbb macho beb..he3..
Pastu dlm citer ni Peter and Susan xde sgtla..So aku xbpe sukala..Ingatkan diaorang berempat tp just 2 orang + cousin dia jea from their family...
Aku sebenarnya xbpe da mood nak story panjang2..huhu..
Korang tgkla sendiri sinopsis kat bawah ni..

Lucy and Edmund Pevensie return to Narnia with their cousin Eustace where they meet up with Prince Caspian for a trip across the sea aboard the royal ship The Dawn Treader. Along the way they encounter dragons, dwarves, merfolk, and a band of lost warriors before reaching the edge of the world.

From IMDB

Sebelum waktu wayang ditayangkan pukul 8.30mlm aku dgn adik2 aku jln2 la dlu kn..
Kitaorg paling suka lepak kt popular (kononnya rajin membacala)ha3..
Sebenarnya saja nak ambil gambar dlm tu jea..tp sambil2 tu usha buku pe yg best nak dibelikan..
Kat bawah ni aderla ckit2 pic kat dlm Popular..Adik aku sorang tu pakai baju kurung sbb bru blik dr kenduri tp aku paksa dia dtg juga lepas kenduri sampai xsempat nak tukar baju..ha3..
Wasalam...
Suka tgk xsuka ignore jea..
Peace..



Sunday, December 12, 2010

Wonder Baby Part 2

video

Baby Cute Here..

Wonder Baby Part 1

video

Video ni sangat comel dan kelakar..
Aku pun xpasti kalau korang dah tgk ke blum tapi pape pun aku nak sharela coz aku suka sgt video nih..

Tunggu ada lagi dua video aku nak upload..
semuanya comel2..
Hope korang suka..

Shades Contest a.k.a Kaca Mata Hitam :)

Syarat-syaratnya:

1. wajib follow my blog ok. and blog cik mok
sebab. bukan sab sorng jek yang akan judge pic korang.
and senang ntuk korang tau perkembangan contest ni.
mungkin akan di pos di blog sab or cik mok.
mane yang dah follow blog sab, follow cik mok jugak k
and yng bru nk follow. follow dua2. huhu.

2. mesti ade blog dan berstatus warganegara MALAYSIA. 
(blogger only)

3. kaum bebas. agama bebas. jantina pun bebas. hee

4. story sedikit about korang punye picture tuh.
tak kisah la korang picture sorang or ramai2 dgn kawan.
tapi..if ramai. mesti semua pakai shades ok!

5. maximum only two picture korang bagi. but only 1 picture akan di pilih.

6. haa..jangan lupe amik banner kat atas nie. letak kat
sidebar korang and link kat banner ke blog ni ok!

7. tag kan kepada blogger aktif ok!
min korang kena tag 4 blogger. tapi lagi ramai.
lagi bgus kan. tag banyak2. huhu.

8. dah join. plz..leave ur komen with ur link skali di blog ini.
and sab and cik mok akan terjah blog korang ok
ntuk pastikan korang penuhi syarat2 yang di tetapkan.

9. tarikh tutup contest ni pada 15 dec 2010
so,korang bayak mase lagi nak buat tau!

10. hadiah? mystery gift from me and cik mok.
dnt wry. kami tak kan hampakan anda.

Ni jea kot pic aku yang pakai kaca mata hitam..ha3..
dh la besar xelok langsung...
Peace..

4 orang yang di tag:


New Hair Cut


Assalammualaikum..
Semalam aku selamat membuang rambutku yang panjang, skrg rambut aku dh jd cm atas tu la..he3..
Cute x?tp ntahla sesuai ke x dgn muka aku ni..Hope comella...
Lega bila dah potong rambut..selesa giler tambah2 plak aku pakai tudung kan so mmg selesa la..
xpayah dah susah2 nak cari 'getah rambut' ni..ha3..
Tambahan plak aku dh OTW nak smbung study blik..sgt mudahla nak bgn awal pg ni, xperlu nak ikat2 rambut g kan..xsikat rambut pun xpe..mesti nmpk ok jea..he3..tp pakai tudung mmg xnampak pun..kui3..
Korang suka x rambut cm nih?he3...Sharela style cmner korang suka..
Peace..
Saje suka2 nak share jea..@_@

Saturday, December 11, 2010

'PEACE CONTEST' by EZAN IDMA


Syarat-syarat:
Contest la pulak kan. Contest ini memerlukan anda menghantar satu (1) sahaja gambar, takleh lebih kalo lebih saye amek simpan je dlm blog. haha p gambar yang dihantar mestilah gmbar anda, kalo gn kawan2 pon mesti ade anda. dan mesti mempamerkan ''peace'' !! kalo ramai2 pon semua kene peace! haha ;p tengokla contoh gmbr tuan punye belog yg dijadikan banner contest ini. mcm haram. haha ;DD baik syarat2 am nye ade lah :
1. mcm biase la. follow la belog ini. kalo tak follow pon takpe. tp tertinggal berita terkini hiburan tersangsi jgn mara! kalo follow, lain kali korg buat contest bole la i follow korg pulaks!

2. mesti ade blog dan berstatus warganegara MALAYSIA. 
(blogger only)

3. letak banner contest ini di entry anda dan di sidebar berlink kan belog ini.

7. tag kan kengkawan anda juga blogger seramai 3 org. atau 30 org. kah kah kah

8. sudah join tinggalkan komen anda pada entry ini supaye senang saye nak g kat belog anda. and tengok anda peace smbil peace balik kat anda!

9. tarikh tutup pade 01 january 2011 okey.

10. hadiah? mystery gift from EZAN IDMA. jengjengjeng

Begitulah syarat-syaratnya..
Ok kat bawah ni pic 'PEACE' aku yg plg kelakar kot..ha3..mmg cam 'haram'..he3..


Lawak jea aku rasa pic nih..ha3
dan terima kasih pada IZHAM ZAINUL yg telah tag saya..

Dan 3 orang yang saya nak tag..